Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Francúzska podpora Ukrajine neoslabne. Sme tu, povedal Macron

Podpora Francúzska pre vojnou zmietanú Ukrajinu neoslabne, vyhlásil vo štvrtok pri oslavách Dňa D v Normandii francúzsky prezident Emmanuel Macron. Správa pochádza z agentúry AFP a Reuters. “Ďakujem ukrajinskému ľudu za jeho odvahu. Sme tu a nebudeme oslabovať,” povedal Macron na pláži Omaha, zatiaľ čo hostia osláv v stoji tlieskali ukrajinskému prezidentovi Zelenskému na znak […]
Menej ako 1 min. min.

Podpora Francúzska pre vojnou zmietanú Ukrajinu neoslabne, vyhlásil vo štvrtok pri oslavách Dňa D v Normandii francúzsky prezident Emmanuel Macron. Správa pochádza z agentúry AFP a Reuters.

“Ďakujem ukrajinskému ľudu za jeho odvahu. Sme tu a nebudeme oslabovať,” povedal Macron na pláži Omaha, zatiaľ čo hostia osláv v stoji tlieskali ukrajinskému prezidentovi Zelenskému na znak uznania.

“Tvárou v tvár návratu vojny na náš kontinent. Tvárou v tvár tým, ktorí chcú silou zmeniť hranice a prepísať históriu, buďme hodní tých, ktorí sa tu vylodili,” povedal Macron, pričom narážal na ruskú inváziu na Ukrajinu z roku 2022 a následnú vojnu.

Slávnostná ceremónia pri príležitosti 80. výročia vylodenia v Deň D v Normandii poskytla mimoriadne symbolickú atmosféru pre rozhovory o tom, ako sa môže Kyjev brániť proti agresii Moskvy.

Na ceremónii sa okrem Zelenského zúčastnili aj ďalší svetoví lídri, napríklad americký prezident Joe Biden, britský kráľ Karol III. či slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.

Pozvánku nedostal žiaden ruský predstaviteľ. Francúzski hostitelia však na oslavách vzdali poctu obetiam Sovietskeho zväzu.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie