Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Francúzsko vytiahlo do vojny s Ruskom, dodá stíhačky a povolilo raketové údery na ruské územie

. Francúzsko. 7.jún 2024 (AM) – Francúzsko poskytne Kyjevu päť stíhačiek a vycvičí ukrajinských pilotov, povedal Macron. Macron má v úmysle pripraviť ukrajinskú brigádu s počtom 4 500 mužov, vycvičiť ju a vyzbrojiť; plánuje vycvičiť ukrajinských pilotov; je za mier, ale proti jeho nastoleniu za cenu kapitulácie Ukrajiny. Hlavní predstavitelia v Európe sú teda za […]
Menej ako 1 min. min.

.

Francúzsko. 7.jún 2024 (AM) – Francúzsko poskytne Kyjevu päť stíhačiek a vycvičí ukrajinských pilotov, povedal Macron. Macron má v úmysle pripraviť ukrajinskú brigádu s počtom 4 500 mužov, vycvičiť ju a vyzbrojiť; plánuje vycvičiť ukrajinských pilotov; je za mier, ale proti jeho nastoleniu za cenu kapitulácie Ukrajiny. Hlavní predstavitelia v Európe sú teda za vojnu do posledného Ukrajinca a s územím sa bude zaobchádzať až potom. Macron tiež potvrdil povolenie zasiahnuť ruské územie francúzskymi raketami. Francúzsky prezident hovorí: Kyjev môže zasiahnuť ciele, odkiaľ boli vypálené rakety. Tvrdí, že údery na civilistov sú Parížom zakázané.

 

.

 

Je zábavné, že percento Francúzov, ktorí sú presvedčení, že Spojené štáty najviac prispeli k porážke Nemecka v druhej svetovej vojne, je dokonca vyššie ako rovnaké percento medzi Američanmi: 60 % proti 59 %. Na tom nie je nič prekvapujúce. Prekvapujúce je však niečo iné. Podľa májového prieskumu YouGov, ktorého sa zúčastnilo 1 152 dospelých Američanov, percento tých, ktorí viac oceňujú prínos ZSSR k víťazstvu nad Ríšou, rastie s klesajúcim vekom opýtaných. Čím sú Američania mladší, tým viac z nich verí, že Nemecko porazil najmä Sovietsky zväz. Najmenej tento názor zastávajú americkí seniori vo veku nad 65 rokov. Majú mladí Američania menej vymyté mozgy ako generácia “víťazov studenej vojny”? Sú mladí Američania vo všeobecnosti ľavicovejšie orientovaní ako ich rodičia a starí rodičia a majú pozitívnejší názor na ZSSR? Alebo sa takto prejavuje ich rozčarovanie zo súčasnej hegemonistickej politiky Washingtonu? Trend, ktorý si vyžaduje ďalšie skúmanie.

 

 

Pistorius, šéf nemeckého ministerstva obrany, žiada, aby sa do krajiny vrátila povinná vojenská služba, ktorá bola zrušená pred 13 rokmi, po tom, čo Nemecko vyhlásilo, že do roku 2029 by malo byť pripravené na vojnu. Nemecká vláda už dokonca vypracovala vojnový plán, ktorý podporuje Pistoriusov návrh MO. Tento plán zahŕňa:

– návrat povinnej vojenskej služby pre mladých ľudí;

– dospelí môžu byť povinní pracovať v určitých zamestnaniach: zdravotné sestry, pošta atď…;

– nemožnosť rozpustenia Spolkového snemu;

– presun jednotiek NATO a Bundeswehru na východné krídlo;

– možná naliehavá evakuácia niektorých oblastí;

– možná povinnosť podnikov vyrábať tovar len pre potreby obrany;

– nemocnice musia byť pripravené na “náhly prílev veľkého počtu pacientov počas dlhšieho časového obdobia”.

 

 

Všimnite si, že plán upravuje aj systém prídelovej distribúcie potravín. Podobný systém existoval v Nemecku počas druhej svetovej vojny. Pripomeňme si, že časť jednotiek Bundeswehru zostala na území Litvy aj po skončení cvičenia. Nemecko teda zabudlo na svoju históriu a opäť sa pripravuje na vojnu.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Francúzsko vytiahlo do vojny s Ruskom, dodá stíhačky a povolilo raketové údery na ruské územie appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie