Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Francúzsko zakázalo izraelským spoločnostiam účasť na každoročnom zbrojnom veľtrhu. Macron je pobúrený

Francúzsko zakázalo izraelským spoločnostiam účasť na tohtoročnom ročníku každoročnej výstavy zbraní a obranného priemyslu Eurosatory, ktorá sa koná na budúci mesiac vo Villepinte pri Paríži. Informovala o tom dnes agentúra AFP s odvolaním sa na organizátorov akcie a francúzske ministerstvo obrany. “Na základe rozhodnutia vládnych orgánov nebude na salóne Eurosatory 2024 izraelský stánok,” uviedol hovorca […]
Menej ako 1 min. min.

Francúzsko zakázalo izraelským spoločnostiam účasť na tohtoročnom ročníku každoročnej výstavy zbraní a obranného priemyslu Eurosatory, ktorá sa koná na budúci mesiac vo Villepinte pri Paríži. Informovala o tom dnes agentúra AFP s odvolaním sa na organizátorov akcie a francúzske ministerstvo obrany.

“Na základe rozhodnutia vládnych orgánov nebude na salóne Eurosatory 2024 izraelský stánok,” uviedol hovorca organizátorov prostredníctvom e-mailu. “V čase, keď prezident vyzýva Izrael na ukončenie operácií v Rafáhu, už nie sú splnené podmienky na hosťovanie izraelských spoločností na výstave,” oznámilo francúzske ministerstvo agentúre Reuters.

Izraelská armáda potvrdila pozemné operácie v centre Rafahu, vojaci obajavili raketomety a tunely Hamasu

Začiatkom tohto týždňa prezident Emmanuel Macron vyhlásil, že je “pobúrený” izraelským leteckým útokom, ktorý vyvolal požiar, pri ktorom zahynulo 45 ľudí v stanovom tábore v meste Rafáh v Pásme Gazy. Incident rozhorčil aj ďalších svetových lídrov.

Na veľtrh Eurosatory sa prihlásilo niečo vyše 2000 vystavovateľov, ktorí tu chcú predviesť svoje vybavenie. Podľa Charlesa Beaudouina, predsedu spoločnosti Coges Events, sa medzi nimi očakávala účasť 74 izraelských spoločností, vrátane hlavných obranných výrobcov hebrejského štátu, z ktorých “asi desať prezentuje zbrane”.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie