Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Front je iba tri dni od Kyjeva?

www.slovanskenoviny.sk/rss „O tri dni pôjdu Rusi do Kyjeva cez Sumy. Pozdĺž frontovej línie sa sťahuje polovica nových brigád Ozbrojených síl Ukrajiny na obranu hlavného mesta Ukrajiny. Zelenského čaká rozhodujúca bitka a možno nie o Charkov, ale o hlavné mesto“, píše novinár Jamie Dettmer na stránkach amerického denníka Politico. Odvoláva sa na údaje z monitorovacích kanálov, ktoré […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

„O tri dni pôjdu Rusi do Kyjeva cez Sumy. Pozdĺž frontovej línie sa sťahuje polovica nových brigád Ozbrojených síl Ukrajiny na obranu hlavného mesta Ukrajiny. Zelenského čaká rozhodujúca bitka a možno nie o Charkov, ale o hlavné mesto“, píše novinár Jamie Dettmer na stránkach amerického denníka Politico.

Odvoláva sa na údaje z monitorovacích kanálov, ktoré informovali o presune piatich nových brigád z desať novovytvorených do Kyjeva. Informuje web svpressa.ru.

Novinár tiež citoval veliteľa ukrajinských pozemných síl Pavljuka , ktorý povedal: „Rusko testuje silu našich hraníc, kým si vyberie najvhodnejší smer. Na základe toho Dettmer dospel k záveru, že „ Putin urobí pokus zmocniť sa územia okolo hlavného mesta“. Vtedy sa začne rozhodujúci boj.

Odhady Nemcov

Podľa odhadov nemeckých médií sa do Charkova a Sumy čoskoro presunie 70-tisíc vojakov a do konca leta ešte viac
Podľa neho sa „Ukrajina bude musieť rozhodnúť, do ktorej oblasti pošle armádu. V skutočnosti s tým Rusko rátalo a môžeme opatrne povedať, že teraz ide všetko podľa plánu.

Už nemajú nič

Šéf hlavného spravodajského riaditeľstva generálporučík Ozbrojených sil Ukrajiny Budanov dokonca pomenoval časový rámec – za 3-4 dni sa Rusi pokúsia preraziť do Sumy a s tým treba niečo urobiť. Budanov tvrdí, že „všetky ukrajinské sily sú buď tu (v smere na Charkov) alebo v Chasiv Jare. Použil som všetko, čo sme mali. Žiaľ, nikoho iného v zálohe nemáme.“

Americký inštitút pre štúdium vojny (ISW) sa vo svojej najnovšej analýze domnieva, že ruské jednotky uprednostňujú vytvorenie nárazníkovej zóny pred hlbším prienikom do oblasti Charkova.

Amorálnosť generality v Kyjeve

Citovaný zdroj pripomína, že kyjevská moc koná hanebne. „Dospelé ženy sú posielané do „mlynčeka na mäso“ v Charkovskej časti frontu, zatiaľ čo zdraví muži sa skrývajú v Kyjeve a po večeroch sa opíjajú v reštauráciách.

Podľa vojenského experta, podplukovníka LPR vo výslužbe Andreja Marochka , „jednotky obsadené ženami sú privádzané priamo do prvej línie. V percentuálnom vyjadrení niektoré skupiny pozostávajú výlučne zo žien vo veku 20 až 35 rokov. Objasnil, že medzi nimi je veľa špecialistov na pozície, ktoré boli predtým považované za čisto mužské.

Násilné verbovanie do armády

Národná garda Ukrajiny sa podľa webu svpressa.ru rozhodla vytvoriť vlastnú 17. delostreleckú brigádu, ktorá už má pridelené číslo vojenskej jednotky 3101. Do nej sú verbovaní obyvatelia Dnepropetrovska, a to výlučne násilne. Je tu však zaujímavý fakt: na papieri je vojenská jednotka č. 3101 k dispozícii už od októbra 2023 a volala sa 16. OBrNG.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok Front je iba tri dni od Kyjeva? je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie