Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Fungovanie detských ambulantných pohotovostí sa od júla skráti, rozhodli poslanci

Ordinačné hodiny ambulantných pohotovostí pre deti sa od júla skrátia z 22.00 hod. na 20.00 hod. Vyplýva to z novely zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, ktorú v utorok schválili poslanci Národnej rady. Nová legislatíva upravuje aj ordinačné hodiny pediatrov v bežných ambulanciách. Pacientom budú k dispozícii každý pracovný deň v týždni, z toho minimálne jeden […]
Menej ako 1 min. min.

Ordinačné hodiny ambulantných pohotovostí pre deti sa od júla skrátia z 22.00 hod. na 20.00 hod. Vyplýva to z novely zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, ktorú v utorok schválili poslanci Národnej rady.

Nová legislatíva upravuje aj ordinačné hodiny pediatrov v bežných ambulanciách. Pacientom budú k dispozícii každý pracovný deň v týždni, z toho minimálne jeden deň do 16.00 hod.

Opatrenia majú podľa ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD) zabezpečiť dostupnú zdravotnú starostlivosť pre deti na celom Slovenskom, kým do systému nepríde nová generácia pediatrov.

Zmeny šéfka rezortu avizovala po májových rokovaniach so zástupcami pediatrov a Združením miest a obcí Slovenska.

Novela zákona prináša zmeny aj pri zavádzaní optimalizácie siete nemocníc. Upravuje možnosť vydávať tzv. vyhlášku o kategorizácii aj v priebehu roka a pri viacerých úkonoch predlžuje lehoty o jeden rok.

 

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie