Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Funguje ako „prírodný Ozempic“. Po raňajkách pite namiesto kávy. 2 poháre denne stačia

14.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/Couleur). Nie každý si uvedomuje pozitívne vlastnosti zeleného čaju. Ukazuje sa, že sa pil už pred tisíckami rokov a z dobrého dôvodu. Pomôže vám spáliť tuk a schudnúť? Čo sa stane s vaším telom, keď pijete zelený čaj? Čo sa stane s vaším telom, keď pijete zelený čaj?Foto: Pixabay/JillWellington […]
Menej ako 1 min. min.

14.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/Couleur).

Nie každý si uvedomuje pozitívne vlastnosti zeleného čaju. Ukazuje sa, že sa pil už pred tisíckami rokov a z dobrého dôvodu. Pomôže vám spáliť tuk a schudnúť? Čo sa stane s vaším telom, keď pijete zelený čaj?

Čo sa stane s vaším telom, keď pijete zelený čaj?
Foto: Pixabay/JillWellington

Mnoho ľudí hľadá spôsoby, ako schudnúť, často pomocou prírodných prostriedkov, ktoré sú známe už stáročia. Ukazuje sa, že proces môže byť podporený pitím určitých nápojov, ktoré sú známe už od staroveku. Pozrite sa na výhody pitia zeleného čaju namiesto kávy.

Pamätajte však, že ak chcete schudnúť, mali by ste kontaktovať svojho lekára alebo dietológa. Na základe rozhovorov a vhodného výskumu nájdu špecialisti riešenie, ktoré bude pre vás najlepšie.

Čo sa stane s vaším telom, keď pijete zelený čaj? Nápoj má tieto vlastnosti

Chuť zeleného čaju sa užívala už od staroveku a v Ázii – vrátane Číny a Japonska si získala obrovskú popularitu. Tradícia pitia tohto nápoja siaha tisíce rokov do minulosti. Samotné varenie piva môže byť dôležitým rituálom a dodržiavanie pravidiel je mimoriadne dôležité.

Zelený čaj je zdrojom polyfenolov, ktoré sú silnými antioxidantmi .Obsahuje aj vitamíny B1, B2, K a PP. Okrem toho kompozícia zvyčajne obsahuje kofeín, teín, lecitín, kumarínové a purínové zlúčeniny, ako aj horčík, vápnik, železo, jód, sodík, fosfor a kremík.

Zelený čaj.
Foto: Pixabay/Couleur

Pitie zeleného čaju po jedle pomáha regulovať hladinu cukru v krvi, čo môže byť užitočné pre ľudí trpiacich inzulínovou rezistenciou, ktorá často vedie k zvýšeniu telesnej hmotnosti. Treba však mať na pamäti, že výrobok môže brániť vstrebávaniu železa, a preto pri konzumácii vo veľkých množstvách môže dokonca prispieť k vzniku anémie. Optimálny denný príjem zeleného čaju by mal byť 2-3 šálky denne.

Nepoužívajte ho ako liek na nadváhu. Kombinujte s fyzickou aktivitou

Upozorňujeme, že zelený čaj sám o sebe nie je riešením ani liekom na chudnutie. Hoci môže podporiť proces chudnutia, účinky nebudú badateľné, ak sa nezameriate na zdravý a aktívny životný štýl – diétu a pravidelný pohyb.

Nezabúdajte, že tiež nie je liekom na obezitu a pri diabetických ochoreniach sa používa až po predpísaní lekárom, v prípade potreby. Ak máte nejaké pochybnosti, určite ich prediskutujte so svojím lekárom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Detoxikácia tela – robíte to tak, aby ste si neublížili? Typy detoxikácie

Vložte orechy do vody a pridajte niekoľko kvapiek. Šikovný trik vás ochráni pred bolestivými následkami

The post Funguje ako „prírodný Ozempic“. Po raňajkách pite namiesto kávy. 2 poháre denne stačia appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie