Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Funguje to ako exfoliačné ponožky. Pridajte kuchynský výrobok do vody a namočte päty na 15 minút

03.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív). Jar vstúpila na Slovensko ráznym krokom a mnohé nasvedčuje tomu, že sa usadila nadobro. Teplejšie dni nás nútia myslieť častejšie na ľahké oblečenie a otvorené topánky. Kým si obujeme mini sandáliky, ešte nejaký čas potrvá, no už teraz sa oplatí venovať nohám intenzívnejšiu starostlivosť. Popraskané päty sú […]
Menej ako 1 min. min.

03.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív).

Jar vstúpila na Slovensko ráznym krokom a mnohé nasvedčuje tomu, že sa usadila nadobro. Teplejšie dni nás nútia myslieť častejšie na ľahké oblečenie a otvorené topánky. Kým si obujeme mini sandáliky, ešte nejaký čas potrvá, no už teraz sa oplatí venovať nohám intenzívnejšiu starostlivosť.

Popraskané päty sú však problémom mnohých ľudí – kúpeľ nôh s pridaním kuchynského prípravku ich môže napraviť.
Foto: súkromný archív

Popraskané päty – problém mnohých

Po zime sa koža na pätách často stáva zrohovatenou a suchou. V extrémnych prípadoch môže epidermis prasknúť, krvácať a spôsobiť bolesť pri chôdzi. Na rozdiel od zdania je pomerne ľahké spôsobiť, že koža na pätách nadmerne keratinizuje a popraská.

To môže byť spôsobené tak nedostatkom náležitej starostlivosti, ako aj príliš častým odieraním epidermis. Popraskané päty sú problémom mnohých ľudí – kúpeľ nôh s pridaním kuchynského prípravku ich môže napraviť.

Funguje lepšie ako exfoliačné ponožky. Domáci liek na popraskané päty

Domácim liekom na popraskané päty je jablčný ocot. Pohár prípravku nalejte do teplej vody a potom si nohy ponorte na pätnásť minút do takého kúpeľa. Jablčný ocot vám nielen odlupuje zrohovatenú kožu na pätách, ale tiež pomôže zbaviť sa nepríjemného zápachu nôh. Ocot má tiež protiplesňové a antibakteriálne vlastnosti.

Po pätnástich minútach si nohy utrite do sucha a oblečte si bavlnené ponožky. Aby ošetrenie prinieslo požadovaný efekt peelingu, mali by ste nosiť ponožky niekoľko hodín. Z tohto dôvodu je najlepšie vykonávať ošetrenie večer. Vďaka tomu si stačí na noc obuť ponožky a ráno uvidíte na pätách odlupovanú pokožku.

Aby ošetrenie prinieslo požadovaný efekt peelingu, mali by ste nosiť ponožky niekoľko hodín.
Foto: shutterstock/RIZKI MAULANA RAMDANI

Nezabudnite na starostlivosť

Exfoliácia zrohovatenej epidermy pomáha prinavrátiť pätám hladkosť, pružnosť a krásny vzhľad. Ak sa však o ne po kúre s jablčným octom nebudete správne starať, popraskané päty sa vrátia. Aby ste sa tomu vyhli, mali by ste si aspoň dvakrát týždenne pripraviť kúpeľ nôh s kávovou usadeninou, ktorá pomôže vašim nohám odlupovať a tiež pomôže zbaviť sa nepríjemného zápachu. Správna hydratácia je mimoriadne dôležitá, preto sa oplatí vyberať krémy s takýmito vlastnosťami.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Máte neustále chuť na sladké? Zjedzte jednu hrsť týchto semienok denne a na sladkosti rýchlo zabudnete

Chcete zredukovať vrásky okolo očí? Zmiešajte tieto dve lacné ingrediencie a vytvorte si masku

The post Funguje to ako exfoliačné ponožky. Pridajte kuchynský výrobok do vody a namočte päty na 15 minút appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie