Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Gašparovič ho chcel namiesto vily na Slavíne. Vláda ukázala, ako obnoví kaštieľ v Rusovciach za 116 miliónov

Písal sa rok 2007, keď sa traja najvyšší ústavní činitelia stretli v Častej-Papierničke, aby sa dohodli, že urobia všetko pre dobudovanie kaštieľa v Rusovciach. Vtedajší prezident Ivan Gašparovič v ten deň vyhlásil, že ak by bol plán schválený, kancelária prezidenta by verejne odpredala vilu na Slavíne a peniaze by dala do projektu, ktorý by pripravila vláda pre […]
Menej ako 1 min. min.

Písal sa rok 2007, keď sa traja najvyšší ústavní činitelia stretli v Častej-Papierničke, aby sa dohodli, že urobia všetko pre dobudovanie kaštieľa v Rusovciach.

Vtedajší prezident Ivan Gašparovič v ten deň vyhlásil, že ak by bol plán schválený, kancelária prezidenta by verejne odpredala vilu na Slavíne a peniaze by dala do projektu, ktorý by pripravila vláda pre Rusovce.

„Vláda urobí všetko pre to, aby k týmto zdrojom pridala ďalšie a mohlo sa začať s prácami na projekte,“ konštatoval vtedy na margo prezidentovho návrhu premiér Robert Fico.

Zároveň poznamenal, že v iných krajinách s nedostatkom financií sa snažia každý rok o obnovu jednej významnej pamiatky a že práve rok 2008 bude možno „rokom Rusoviec“. Ani po 17 rokoch sa však minulým vládam kaštieľ nepodarilo zrekonštruovať, a tak to súčasná vláda dnes skúša znova.

Do finále sa chcú dostať o päť rokov

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie