Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Generálnej prokuratúre bolo doručených viacero podnetov na rozpustenie Progresívneho Slovenska

Viacerí sympatizanti súčasnej vládnej koalície začali napríklad na sociálnych sieťach po útoku na predsedu vlády Roberta Fica požadovať rozpustenie PS.
Menej ako 1 min. min.

31.5.2024 (SITA.sk) – Generálnej prokuratúre SR bolo doručených viacero podnetov od rôznych fyzických a právnických osôb na rozpustenie politickej strany Progresívne Slovensko. Pre agentúru SITA to uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

„Generálna prokuratúra SR si k vybaveniu podnetov zabezpečí príslušné administratívne spisy a ďalšie podklady nutné k posúdeniu splnenia podmienok na podanie žaloby generálneho prokurátora na rozpustenie politickej strany podľa paragrafu 384 a nasledujúcich Správneho súdneho poriadku,” uviedla hovorkyňa. Doplnila, že predmetné podnety budú vybavené v zákonnej lehote.

Viacerí sympatizanti súčasnej vládnej koalície začali napríklad na sociálnych sieťach po útoku na predsedu vlády Roberta Fica požadovať rozpustenie PS. Podľa nich totiž k incidentu viedli opozičné aktivity hnutia, ako napríklad organizovanie demonštrácií a kritika krokov vlády.

Takzvané „alternatívne” médiá tiež spájali Progresívne Slovensko s obvineným z útoku na Fica Jurajom C. Šéf hnutia Michal Šimečka však poprel, že by mal obvinený s hnutím čokoľvek spoločné.

Viac k témam: Opozícia, podnet na prokuratúru, vládna koalícia
Zdroj: SITA.sk – Generálnej prokuratúre bolo doručených viacero podnetov na rozpustenie Progresívneho Slovenska © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie