Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Generálny riaditeľ Bybit vyvracia fámy o platobnej neschopnosti

Ben Zhou, generálny riaditeľ kryptomenovej burzy Bybit, sa v príspevku na sociálnej sieti X (predtým známej ako Twitter) vyjadril k fámam o hacknutí a platobnej neschopnosti platformy, ktoré sa začali šíriť 22. mája. Zhou zdôraznil, že tieto fámy nemajú žiadne skutočné fakty, ktoré by ich podporovali, a zdieľal dôkazy o rezervách spoločnosti Bybit na overenie […]
Menej ako 1 min. min.

Ben Zhou, generálny riaditeľ kryptomenovej burzy Bybit, sa v príspevku na sociálnej sieti X (predtým známej ako Twitter) vyjadril k fámam o hacknutí a platobnej neschopnosti platformy, ktoré sa začali šíriť 22. mája. Zhou zdôraznil, že tieto fámy nemajú žiadne skutočné fakty, ktoré by ich podporovali, a zdieľal dôkazy o rezervách spoločnosti Bybit na overenie jej finančnej stability.

Rýchle šírenie fám

Zvesti o platobnej neschopnosti Bybit sa šírili na sociálnych sieťach, často sprevádzané mémami a príspevkami, ktoré kopírovali formát populárneho príspevku súvisiaceho s FTX. Niektorí používatelia vtipkovali o výbere svojich finančných prostriedkov z burzy, zatiaľ čo iní sa snažili pochopiť situáciu hlbšie. Špekulácie sa zväčšovali kvôli grafu dôkazu rezerv od spoločnosti Arkham Intelligence, ktorý údajne naznačoval vyčerpávanie peňaženiek Bybitu.

Dôkazy o finančnej stabilite

O deň neskôr, 23. mája, Zhou v oficiálnom oznámení na sociálnej sieti X vyvrátil tieto fámy a zdieľal odkaz na dôkaz o rezervách (Proof-of-Reserves, PoR) spoločnosti Bybit a informačný panel Nansen. PoR ukazuje, že Bybit drží aktíva v hodnote viac ako 100% vkladov používateľov, čo zaisťuje, že burza bude mať všetky aktíva ľahko dostupné pre prípad, že by ich používatelia chceli vybrať.

Podpora od Nansen

Údaje z informačného panelu Nansen potvrdili, že peňaženky spoločnosti Bybit obsahujú viac ako 11 miliárd dolárov v kryptoaktívach. Podľa Nansen, čisté imanie spoločnosti Bybit ukazuje celkovú hodnotu držby tokenov na adresách poskytnutých spoločnosťou Bybit. Analytická platforma však upozornila, že tieto údaje nemusia byť komplexným vyhlásením o skutočných aktívach alebo rezervách spoločnosti Bybit.

Celkové čisté imanie a alokácia tokenov spoločnosti Bybit. Zdroj: Nansen

Regulačné výzvy

Okrem fám o platobnej neschopnosti čelil Bybit začiatkom mája aj regulačným výzvam. Francúzsky regulátor cenných papierov, Autorité des Marchés Financiers (AMF), 16. mája zopakoval varovanie svojim investorom, že kryptoburza Bybit nie je v krajine registrovaná ako poskytovateľ digitálnych aktív. Regulátor uviedol, že má právomoc zablokovať obchodnú platformu, ktorá „poskytuje svoje služby nelegálne“ v krajine.

Záver

Ben Zhou z Bybitu jasne vyvrátil fámy o platobnej neschopnosti burzy a zdieľal dôkazy o jej finančnej stabilite, čím upokojil obavy používateľov. Napriek regulačným výzvam v niektorých krajinách, Bybit naďalej zaručuje svoje finančné zdravie a transparentnosť prostredníctvom verejných dôkazov o rezervách.

Zdroj: cointelegraph

Príspevok Generálny riaditeľ Bybit vyvracia fámy o platobnej neschopnosti je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie