Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Genesis Neolun a Genesis Magma – dva koncepty. Každý iný

Genesis Neolun a Genesis Magma sú názvy, ktoré pri príležitosti autosalónu v New Yorku v USA ukázala značka Genesis. Prvý sa volá Neolun. Jeho meno vzniklo spojením gréckeho a latinského slova neo a luna, teda nový Mesiac. Neolun má symbolizovať technologický pokrok a výnimočnosť značky Genesis. Výnimočné toto auto nepochybne je. Koniec koncov, výnimočný je […]
Menej ako 1 min. min.

Genesis Neolun a Genesis Magma sú názvy, ktoré pri príležitosti autosalónu v New Yorku v USA ukázala značka Genesis. Prvý sa volá Neolun. Jeho meno vzniklo spojením gréckeho a latinského slova neo a luna, teda nový Mesiac. Neolun má symbolizovať technologický pokrok a výnimočnosť značky Genesis. Výnimočné toto auto nepochybne je. Koniec koncov, výnimočný je aj Mesiac. Máme iba jeden.

Ak sa ale niečo v tomto duchu raz pretaví do sériovej podoby, určite nevznikne iba jeden. Auto chce byť zvonku čo najjednoduchšie, holduje čistým líniam a svetlometom integrovaným do karosérie. Vyzerá ako topánka z nejakého sci-fi anime, podľa mňa. V kabíne sa prezentuje veľkým otvoreným priestorom. Dizajnérov inšpirovali porcelánové dózy patriace k tradičnému kórejskému remeslu. A to tak trochu metaforicky súvisí aj s interiérom – možno sa tam budete cítiť ako v porcelánovej dóze. Otvorený presklený priestor s absentujúcim B-stĺpikom. V kabíne nájdeme kvalitné materiály, drevenú podlahu a kožu na sedadlách. Tie predné sedačky sa aj otočia. K modelu prvému patrí aj model druhý: Genesis Neolun a Genesis Magma však nie sú oba modely. To druhé je podznačka.

Magma – prvý bude GV60

Elektrický model GV60 dostane označenie Magma ako prvý. Genesis do športového programu Magma poslal hneď štyri modely, no všetky sú v konceptuálnej podobe. Zatiaľ. Jackie Ickx stojí za športovou podznačkou automobilky Genesis. Aspoň za jej športovým jazdným naturelom. Magma bude niečo ako M-ko pre BMW. Akurát bude okrem športu orientovaná naďalej najmä na luxus, tak ako Genesis vo všeobecnosti. Do výpočtu patria: GV80 Coupe Concept, G80 Magma Special a X Gran Berlinetta Concept.

GV60 je prvý pán na holenie. Elektromobil získal väčšie nasávacie otvory pre chladenie vylepšeného motora i batérie, dostal detailne aerodynamické prvky vrátane výrazného zadného krídla s plutvičkami pre väčší prítlak nad veľkým zadkom. Stojí na 21-palcových diskoch s aerodynamickým dizajnom, ktorý okrem zlepšovania obtekania vzduchu zároveň zlepšuje aj chladenie bŕzd. GV60 v Európe podobne ako zvyšok modelového portfólia značky je aj nie je dostupné. Primárne sa značka orientuje na USA, no postupne expanduje aj u nás v EÚ.

The post Genesis Neolun a Genesis Magma – dva koncepty. Každý iný appeared first on automotoblog.sk.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie