Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Geniálny trik na mäkké a nadýchané uteráky ako z reklamy

Pravidelné pranie uterákov je nevyhnutnosťou pri udržiavaní hygieny. Bohužiaľ sa stáva, že po vybratí z práčky a usušení sú drsné, tvrdé a nepríjemné na dotyk. Našťastie existuje osvedčený spôsob, ako udržať uteráky nielen dokonale čisté, ale aj mäkké. Prečo je uterák po vypraní tvrdý a drsný? Uteráky je potrebné často prať, pretože neustály kontakt s […]
Menej ako 1 min. min.

Pravidelné pranie uterákov je nevyhnutnosťou pri udržiavaní hygieny. Bohužiaľ sa stáva, že po vybratí z práčky a usušení sú drsné, tvrdé a nepríjemné na dotyk. Našťastie existuje osvedčený spôsob, ako udržať uteráky nielen dokonale čisté, ale aj mäkké.

Prečo je uterák po vypraní tvrdý a drsný?

Uteráky je potrebné často prať, pretože neustály kontakt s vodou a ľudskou pokožkou podporuje hromadenie baktérií na ich povrchu, čo sa môže prejaviť napríklad nepríjemným zápachom uteráka.

Uterák by mal v prvom rade plniť jednu funkciu – dobre absorbovať vodu. Utieranie uterákom je však rozhodne príjemnejšie, keď je na dotyk mäkký a nadýchaný. Pranie uterákov pri vysokých teplotách účinne neutralizuje baktérie na nich, ale zároveň ich robí tvrdými a drsnými.

Jedným z domácich spôsobov, ako získať mäkký a nadýchaný uterák, je pridať do prania ocot a sódu bikarbónu. Táto zmes „uvoľní“ vlákna uteráka, takže po vypraní a usušení je veľmi príjemný na dotyk. Treba však poznamenať, že ocot nemusí mať príjemnú vôňu, takže konečný výsledok môže byť trochu sklamaním.

Nezúfajte však, pretože existuje ďalší trik, ktorý úspešne používali naše babičky, aby sa mohli tešiť z dokonale čistých a nadýchaných uterákov.

Geniálny trik na mäkké a nadýchané uteráky

Glycerín je produkt, na ktorý sa v dnešnej dobe trochu zabúda, ale ktorý má skvelé vlastnosti, ktoré sú okrem iného užitočné aj pri praní uterákov. Ukázalo sa, že naše babičky ho používali na to, aby ich uteráky boli čisté, voňavé, mäkké a nadýchané. Ako teda dosiahnuť tento efekt?

Jednoducho pridajte tri polievkové lyžice glycerínu do bubna práčky, vložte doň uteráky a nastavte príslušný prací program. Po vypraní a vysušení uterákov bude tkanina stále príjemná na dotyk a uteráky nestratia svoje vlastnosti pohlcujúce vodu.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie