Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Gensler: Bitcoin nie je cenný papier, ale komodita

Nedávne vyhlásenie predsedu americkej Komisie pre cenné papiere a burzu (SEC), Garyho Genslera, že Bitcoin nie je cenný papier, ale skôr komodita, je významným momentom pre kryptomenový priemysel. Toto stanovisko má hlboký dopad na to, ako sú kryptomeny vnímané a regulované na finančných trhoch. Genslerovo vyhlásenie potvrdzuje dlhodobý názor, že Bitcoin, ako prvá a najväčšia […]
2 min.

Nedávne vyhlásenie predsedu americkej Komisie pre cenné papiere a burzu (SEC), Garyho Genslera, že Bitcoin nie je cenný papier, ale skôr komodita, je významným momentom pre kryptomenový priemysel. Toto stanovisko má hlboký dopad na to, ako sú kryptomeny vnímané a regulované na finančných trhoch.

Genslerovo vyhlásenie potvrdzuje dlhodobý názor, že Bitcoin, ako prvá a najväčšia kryptomena podľa trhovej kapitalizácie, sa líši od ostatných digitálnych aktív. SEC už schválila niekoľko spotových Bitcoinových fondov obchodovaných na burze (ETF), ktoré sú teraz obchodované na burzách ako Nasdaq, čo je dôkazom uznania Bitcoinu ako ne-cenného papiera.

Na druhej strane, Ethereum, druhá najväčšia kryptomena podľa trhovej kapitalizácie, čelí kontroverznému prístupu zo strany SEC. Agentúra začala vyšetrovania poskytovateľov služieb Ethereum a ďalších sprostredkovateľov obchodovania s kryptomenami, čo naznačuje, že prístup k Ethereumu a možno aj k iným altcoinom môže byť odlišný.

“Look, not liking the rules is not the same as, there aren’t rules,” says @GaryGensler on crypto regulation. “I think there’s a lot that have profited off of the public’s interest in this field but profited without the proper disclosures.” pic.twitter.com/DSk6rRm7XZ

— Squawk Box (@SquawkCNBC) September 26, 2024

Politická reakcia na Genslerove kroky bola zmiešaná, pričom niektorí americkí politici obvinili predsedu SEC zo šírenia zmätku v odvetví digitálnych aktív a používania nejasných termínov. Táto kritika poukazuje na potrebu väčšej transparentnosti a jasnosti v regulačnom prostredí, ktoré by mohlo podporiť inovácie a zároveň chrániť investorov.

V kontexte globálneho finančného systému je dôležité, aby regulačné orgány ako SEC poskytovali jasné usmernenia, ktoré pomáhajú definovať pravidlá hry pre kryptomeny. Ako Gensler zdôraznil, inovácie nemôžu dlho prežiť bez dôvery a ochrany investorov. Preto je nevyhnutné, aby sa kryptomenový priemysel zaoberal týmito otázkami a pracoval na budovaní dôvery a dodržiavaní pravidiel, ktoré podporujú zdravý rast a adopciu.

Vzhľadom na rýchly vývoj technológií a finančných trhov je nevyhnutné, aby regulačné orgány udržiavali krok s inováciami a zároveň chránili záujmy verejnosti. Diskusia o tom, či sú kryptomeny cenné papiere alebo nie, je len jednou časťou širšej konverzácie o budúcnosti financií a úlohe digitálnych aktív v modernom svete.

Príspevok Gensler: Bitcoin nie je cenný papier, ale komodita je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie