Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Geopolitické konflikty predstavujú vážnu hrozbu pre svetové hospodárstvo, píše sa vo vyhlásení skupiny G7

Geopolitické konflikty, ako sú vojny na Ukrajine a Blízkom východe, predstavujú podľa štátov združených v skupine G7 vážne riziko pre svetové hospodárstvo. Ministri financií a guvernéri centrálnych bánk G7 po zasadnutí vo Washingtone v spoločnom vyhlásení v stredu opäť apelovali na Rusko, aby ukončilo agresiu proti Ukrajine. Tým by zároveň odstránilo jeden z najväčších zdrojov neistoty, […]
Menej ako 1 min. min.

Geopolitické konflikty, ako sú vojny na Ukrajine a Blízkom východe, predstavujú podľa štátov združených v skupine G7 vážne riziko pre svetové hospodárstvo.

Ministri financií a guvernéri centrálnych bánk G7 po zasadnutí vo Washingtone v spoločnom vyhlásení v stredu opäť apelovali na Rusko, aby ukončilo agresiu proti Ukrajine. Tým by zároveň odstránilo jeden z najväčších zdrojov neistoty, ktorá má negatívny vplyv na medzinárodný obchod, dodávateľské reťazce a ceny surovín, píše portál orf.at.

Globálnu ekonomiku zatieňujú mračná vojen

Ministri zahraničných vecí G7 medzitým rokujú o nových sankciách voči Iránu vzhľadom na hrozbu ďalšej eskalácie konfliktu na Blízkom východe. Rozsiahly útok Iránu na Izrael počas uplynulého víkendu je jednou z dominantných tém stretnutia na talianskom stredomorskom ostrove Capri.

Na zasadnutí sa vo štvrtok popoludní očakáva aj účasť generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga a ukrajinského ministra zahraničných vecí Dmytra Kulebu. V kontexte ruských útokov na Ukrajinu budú účastníci stretnutia diskutovať aj o lepšej podpore ukrajinskej protivzdušnej obrany.

Skupine G7 predsedá tento rok Taliansko. Jej ďalšími členmi sú Spojené štáty, Kanada, Veľká Británia, Francúzsko, Japonsko a Európska únia.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie