Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Gigant medzi európskymi cestovkami vyhlásil bankrot. Zasiahne to desaťtisíce dovolenkárov

Nemecká cestovná spoločnosť FTI, ktorá patrí medzi najväčších hráčov v Európe, ohlásila bankrot. Ako informuje týždenník Focus, FTI so sídlom v Mníchove zamestnáva 11 000 ľudí. Jej kolaps zasiahne desiatky tisíc cestovateľov. FTI Touristik GmbH, materská spoločnosť FTI GROUP, tretieho najväčšieho cestovného operátora v Európe, podala žiadosť o začatie konkurzného konania na mníchovskom súdnom dvore […]
Menej ako 1 min. min.

Nemecká cestovná spoločnosť FTI, ktorá patrí medzi najväčších hráčov v Európe, ohlásila bankrot. Ako informuje týždenník Focus, FTI so sídlom v Mníchove zamestnáva 11 000 ľudí. Jej kolaps zasiahne desiatky tisíc cestovateľov.

FTI Touristik GmbH, materská spoločnosť FTI GROUP, tretieho najväčšieho cestovného operátora v Európe, podala žiadosť o začatie konkurzného konania na mníchovskom súdnom dvore v pondelok 3. júna 2024.

Zatiaľ je priamo dotknutá iba značka FTI Touristik, ale očakáva sa, že podobné žiadosti podajú aj ďalšie dcérske spoločnosti.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Ako ovplyvní bankrot cestujúcich?

Spoločnosť zriadila horúcu linku na podporu cestovateľov postihnutých týmto krachom, no tá sa rýchlo preťažila a stala sa nedostupnou. Podpora pre zákazníkov má teraz pre FTI GROUP najvyššiu prioritu. Na špeciálnej webstránke bola vytvorená špeciálna podpora pre dotknutých klientov.

FTI sa usiluje zabezpečiť, aby prebiehajúce cesty mohli byť dokončené podľa plánu. Interný zdroj pre portál uviedol, že FTI je poistená cez Nemecký cestovný poistený fond (DRSF), kde museli zložiť zábezpeku vo výške 200 miliónov eur. To umožňuje návrat cestujúcich späť do Nemecka.

V súvislosti s budúcimi cestami FTI uviedla, že neuskutočnené cesty od utorka 4. júna 2024 nebudú môcť byť vykonané alebo sa vykonajú len čiastočne. Nové rezervácie už nie sú možné. 

Finančné problémy

V pondelok sa objavili správy, že vláda odmietla poskytnúť ďalšiu pomoc pre FTI, ktorá už počas pandémie získala 600 miliónov eur. To môže stáť daňových poplatníkov stovky miliónov eur, keďže spoločnosť splatila iba malú časť tejto sumy.

Krátkodobý finančný deficit v desiatkach miliónov eur vznikol spoločnosti nedávno. Rokovania o poskytnutí záruky na túto sumu medzi spoločnosťou a ministerstvom financií a hospodárstva skončili neúspešne.

Vstup nového investora Certares z USA sa navyše oneskoril kvôli nevybavenej žiadosti na Bundeskartellamt, čo znamená, že nové kapitálové investície zatiaľ neprídu.

Tento bankrot FTI podľa portálu Focus vrhá tieň na cestovný trh v Nemecku a Európe, kedže tisíce cestujúcich ostávajú v neistote ohľadom svojich naplánovaných dovoleniek.

Obnovili nápoje zadarmo

Letecká spoločnosť Lufthansa oznámila, že počas leta začne opäť ponúkať bezplatné nápoje v prvej triede na krátkych a stredných letoch, hoci zatiaľ len v skúšobnej prevádzke. Tento krok naznačuje, že Lufthansa má za sebou najťažšie obdobie, píše TASR.

Lufthansa sa takto vracia k bezplatným nápojom tri roky po ich zrušení kvôli pandémii Covid-19, ktorá spôsobila výrazné straty.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Cestujúci v prvej triede si budú môcť vychutnať napríklad čaj či kávu. Lufthansa bude priebežne analyzovať reakcie zákazníkov na túto zmenu.

Bezplatná služba bola zrušená v lete 2021, keď pandémia spôsobila obmedzenia, ktoré tvrdo zasiahli leteckú dopravu. Nahradili ju platenými ponukami.

Cestujúci v ekonomickej triede však budú naďalej platiť za občerstvenie. Teplé nápoje na palube stoja 3 až 3,50 eur, zatiaľ čo paradajková šťava je za 3,20 eur.

The post Gigant medzi európskymi cestovkami vyhlásil bankrot. Zasiahne to desaťtisíce dovolenkárov appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie