Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

GLOBAL GATEWAY: PRÍLEŽITOSŤ PRE SLOVENSKÝCH PODNIKATEĽOV. Témou konferencie Global Gateway je predstaviť strategickú iniciatívu Európskej komisie, ktorej c…

GLOBAL GATEWAY: PRÍLEŽITOSŤ PRE SLOVENSKÝCH PODNIKATEĽOV. Témou konferencie Global Gateway je predstaviť strategickú iniciatívu Európskej komisie, ktorej cieľom je mobilizovaním 300 mld. EUR balíka na investície do digitálnej, klimatickej a energetickej infraštruktúry vybudovať udržateľné prepojenie EÚ so svetom vo všetkých strategicky dôležitých oblastiach, prispieť k zúženiu globálnej investičnej a rozvojovej medzery a zabezpečiť globálny rozvojový […]
Menej ako 1 min. min.

GLOBAL GATEWAY: PRÍLEŽITOSŤ PRE SLOVENSKÝCH PODNIKATEĽOV.

Témou konferencie Global Gateway je predstaviť strategickú iniciatívu Európskej komisie, ktorej cieľom je mobilizovaním 300 mld. EUR balíka na investície do digitálnej, klimatickej a energetickej infraštruktúry vybudovať udržateľné prepojenie EÚ so svetom vo všetkých strategicky dôležitých oblastiach, prispieť k zúženiu globálnej investičnej a rozvojovej medzery a zabezpečiť globálny rozvojový vplyv EÚ v partnerských krajinách. Toto predstavuje príležitosť aj pre slovenské firmy zapojiť sa do projektov a prispieť tak k ich lepšiemu presadeniu sa na globálnom trhu.

„Už počas môjho rokovania eurokomisárkou pre medzinárodné partnerstvá Jutta Urpilainen som jasne deklarovala, že slovenské spoločnsoti dnes majú záujem zapojiť sa do programu Global Gateway. Z môjho pohľadu ako ministersky hospodárstva je kľúčovým sektorom energetika, najmä jadrová kde máme veľké skúsenosti nielen s prevádzkou, ale aj výstavbou a určite sa chceme o svoje skúsenosti podeliť,“ povedala na konferencii podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva Denisa Saková.

V motte Global Gateway sú dva motívy, a to udržateľný rozvoj prijímajúcich krajín a podpora konkurencieschopnosti európskeho priemyslu a tým aj našich firiem na trhoch tretích krajín. „EÚ by sa v duchu podpory európskych firiem na trhoch tretích krajín mala v novom inštitucionálnom cykle zamerať aj na to, že zaostávame v globálnej konkurencii, keďže na tretích trhoch existujú rôzne formy štátnych subvencií, ktorým sa ťažko z objektívnych dôvodov vyrovnáme. Som rád, že Global Gateway je mechanizmus, ktorý našim firmám umožní sa tejto konkurencii lepšie postaviť. Jednou z oblastí, kde sa vedia slovenské firmy presadiť, je jadrová energetika, a my podporujeme tento druh energetiky ako v EÚ, tak aj mimo nej,“ uviedol v diskusii štátny tajomník Šimoňák.

Podujatie okrem predstavenia možností a nástrojov pre naše firmy je aj platformou zapojiť sa do interaktívnych workshopov a networkingových aktivít, ktoré sú umožnia nadviazať priamy kontakt medzi podnikateľmi, predstaviteľmi ministerstiev, Eximbanky SR, štátnych agentúr a Európskej komisie.

Informácie o EÚ Global Gateway – https://eximbanka.sk/ine-formy-podpory…/global-gateway/

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR
EXIMBANKA SR
Maroš Šefčovič
Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku







Zdroj: Ministerstvo hospodárstva SR

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie