Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Goebbelsov klon Věra Jourová strávila týždeň v Silicon Valley, aby osobne dohodla tvrdšiu cenzúru amerických internetových platforiem

Jourová na svojom poste vrchnej bruselskej cenzorky pomaly – ale iste – končí, pretože jej domovská strana, ktorá ju do EK poslala celkom 2x a zaistila jej tučnú doživotnú rentu, už nevládne a nemôže ju tam teda vyslať tretíkrát. Napriek tomu však na záver svojho podvratného pôsobenia v EK nezabúda na svoju úlohu, už pred […]
Menej ako 1 min. min.

Jourová na svojom poste vrchnej bruselskej cenzorky pomaly – ale iste – končí, pretože jej domovská strana, ktorá ju do EK poslala celkom 2x a zaistila jej tučnú doživotnú rentu, už nevládne a nemôže ju tam teda vyslať tretíkrát.

Napriek tomu však na záver svojho podvratného pôsobenia v EK nezabúda na svoju úlohu, už pred takmer desiatimi rokmi jej zadanú mecenášom Sorosom: zaviesť plošnú cenzúru tak, aby sa do popredia dostal jediný „správny“ názor.

Teraz tak pre presadenie jedinej povolenej pravdy robí maximum, aktuálne napríklad návštevou vedenia všetkých veľkých internetových platforiem, samozrejme jej túto cestu po Kalifornii platíte aj vy…

Jedna z najvyšších predstaviteľiek Európskej komisie, komisárka pre transparentnosť Věra Jourová, strávila týždeň lobovaním u generálnych riaditeľov veľkých amerických technologických firiem v nádeji, že sa jej podarí zaistiť bruselskú kontrolu nad on-line politickým naratívom počas volieb do Európskej únie budúci týždeň aj po nich. s dodatočným dôrazom na reguláciu technológie umelej inteligencie (AI).

„Nie je len na výlete financovanom EÚ za slnkom. Je tam preto, aby vyvíjala tlak na Big Tech, aby ďalej kontrolovali, čo sa smie hovoriť online,“ tvrdí bruselský think-tank MCC Brussels a varuje, že hlavným dôvodom návštevy Jourovej v Silicon Valley bola kontrola politického naratívu – nie podpora inovácií.

Komisárka českého pôvodu Věra Jourová, ktorá je už neslávne známa svojimi útokmi na Maďarsko a Poľsko, navštívila Silicon Valey, aby osobne diskutovala o blížiacich sa voľbách na TikToku, Twitteri, YouTube a dokonca aj Netflixe.

Brusel začína ukazovať svaly na základe novej legislatívy proti slobode prejavu, vrátane zákona o digitálnych službách (DSA).

Právne nástroje, ako je akt o digitálnych službách, sú navrhnuté tak, aby pokutovali veľké platformy za nedodržiavanie právnych predpisov EÚ o „nenávistných prejavoch.“ Nenávistný prejav je všetko, čo odporuje ideológii razenej EÚ.

Novo schválený zákon o umelej inteligencii medzitým zabudoval „antirasistické“ klauzuly, vrátane toho, že bráni použitiu novej technológie na kontrolu hraníc. Všetky takéto opatrenia sú súčasťou bruselského nástroja, ktorého cieľom je regulovať slobodu prejavu aj americké podniky.

Ústredným bodom rokovania bola kontrola príprav Silicon Valley na európske voľby, ktoré sa budú konať budúci týždeň. Jourová vynaložila konkrétne úsilie, aby sa stretla s americkým generálnym riaditeľom TikToku Shou Chewom.

Úspech TikToku pri prilákaní mladého publika k pravicovému populizmu v posledných mesiacoch nahneval Brusel, pričom EÚ nasledovala Washington a uplatnila obmedzenia na platformu prevádzkovanú Čínou – ospravedlnené odkazom na špionáž.

V skutočnosti však Brusel týmto reaguje na fakt, že západoeurópska mládež medzi 18 – 29 rokmi bude podľa prieskumov prednostne voliť politické strany, ktoré sa otvorene stavajú proti EÚ a jej politike.

Medzitým poslanci Európskeho parlamentu používajú „diabolský nástroj na dobrý účel“ vo svojich volebných kampaniach – podľa hovorkyne „k boju proti dezinformáciám ak šíreniu posolstva.“

Potom, čo Jourová nasadila „lawfare“ – pod rúškom „demokracie“ a „európskych hodnôt“ – proti vládam Poľska, Maďarska a nedávno Slovenska, je jej návšteva v Kalifornii ďalšou súčasťou jej takzvaného „demokratického turné.“

V prejave k bruselskému think-tanku Bruegel táto skúsená eurokratka priamo spojila svoje návštevy s tvrdým zásahom proti pravicovému aj ľavicovému populizmu.

Lepšie financovanie ideologicky schválených médií zo strany EÚ, dopad deepfake videí generovaných umelou inteligenciou na voľby a pálčivá otázka regulácie umelej inteligencie, to všetko bolo na programe návštevy Jourovej v Kalifornii.

To zahŕňalo osobný rozhovor s generálnou riaditeľkou Twitteru Lindou Yaccarino, ktorej platforma čelí súdnemu konaniu zo strany EÚ kvôli neschopnosti obmedziť „dezinformácie.“

Postoj nového vlastníka Twitteru Elona Muska k podpore slobody prejavu podkopal pokusy EÚ regulovať internet.

Je iróniou, že európske mocnosti sú závislé na juhoafrickom miliardári, aby riadil ako ich vesmírny program, tak zelenú transformáciu (to druhé kvôli dominancii Tesly vo výrobe elektrických batérií).

Brusel má nové cenzúrne oddiely

Napriek formálnej požiadavke nezúčastniť sa straníckej politiky využila česká komisárka marcový prejav ku kritike nedávnych volebných výsledkov vo Fínsku a na Slovensku.

Podobné populistické pokroky sú hlavnou motiváciou nielen k tlaku na veľké technologické firmy, aby „správne“ regulovali voľby, ale aj k začatiu európskeho úsilia o „boj proti dezinformáciám.“

„Myslím si, že vlády a experti to v teréne zvládnu oveľa lepšie ako platformy v Silicon Valley,“ povedala Jourová.

Úsilie EÚ o monitorovanie sociálnych médií bolo posilnené tým, že členské štáty tento týždeň schválili „hybridné tímy rýchlej reakcie“, ktoré sú špeciálne štruktúrované na boj proti chybným naratívom o Ukrajine a migrácii.

Tieto nové „hybridné tímy rýchlej reakcie“, ktorých priekopníkom je Poľsko, sú údajne bojom proti ruským dezinformačným operáciám a sú priamo prepojené s obrannou stratégiou EÚ. Skladajú sa zo starostlivo vybraných „odborníkov“ (cenzorov), ktorí môžu byť na požiadanie vyslaní do jednotlivých členských štátov a už pôsobia v rámci NATO.

Naratívy o ruských topánkach a deepfakes generovaných umelou inteligenciou (a dokonca aj komiksy) poskytujú antipopulistickej politike EÚ v tomto volebnom cykle pozlátko legitimity.

Jourová a jej kolegovia eurokrati kvôli tejto údajnej hrozbe zvýšili svoj dohľad nad slobodou prejavu na internete, pričom každý členský štát EÚ musí mať „digitálneho koordinátora,“ ktorý na požiadanie zavedie cenzúru, a to v súlade s podmienkami aktu o digitálnych službách.

Brusel si kladie za cieľ outsourcovať väčšinu ťažkej práce samotným platformám, ktoré čelia pokutám za nedodržiavanie predpisov.

Nie je to prvýkrát, čo sa EÚ vydala do zahraničia, aby skrútila ruky americkým spoločnostiam. Predtým sa náprotivok Jourovej v Komisii Thierry Breton vydal v júni 2023 do Silicon Valley, aby prečítal Elonovi Muskovi zákon o nenávistných prejavoch v EÚ.

Nasledujúcich niekoľko týždňov bude hlavným testovacím poľom pre pravidlá cenzúry EÚ, keď eurokrati využijú každú krízu na presadenie vopred pripravenej technokratickej agendy regulácie platforiem a verejného vyjadrovania v záujme širšieho politického projektu.

Na záver možno skonštatovať, že je tragické, že domovská partaj Jourovej, ktorá nám podobnú škodkyňu poslala do EÚ celkom 2x, teraz jasne vedie všetky prieskumy volieb do EP.

Spracoval: Slovanka/Necenzurovaná Pravda

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie