Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Gréci na to idú zhurta. Budú pracovať viac ako ostatní

Zatiaľ čo na Slovensku sa hovorí o 4-dňovom pracovnom týždni, v Grécku to smeruje skôr k opačnému extrému: Zaviesť tu chcú totiž 6-dňový pracovný týždeň. O téme informoval portál Správy RTVS. Už od 1. júla môžu zamestnávatelia svojim zamestnancom ponúknuť prácu na šesť dní v týždni namiesto pôvodných piatich. Takýmto spôsobom si môžu zamestnanci prilepšiť až […]
Menej ako 1 min. min.

Zatiaľ čo na Slovensku sa hovorí o 4-dňovom pracovnom týždni, v Grécku to smeruje skôr k opačnému extrému: Zaviesť tu chcú totiž 6-dňový pracovný týždeň. O téme informoval portál Správy RTVS.

Už od 1. júla môžu zamestnávatelia svojim zamestnancom ponúknuť prácu na šesť dní v týždni namiesto pôvodných piatich. Takýmto spôsobom si môžu zamestnanci prilepšiť až o 40 %. V prípade, že pracovať budú v nedeľu či počas sviatku, prilepšia si dokonca až o 115 %.

Gréci chcú 6-dňový pracovný týždeň. Zdroj: shutterstock.com/voronaman

Je to prekvapivé, keďže už dnes majú v rámci EÚ najviac odpracovaných hodín za týždeň. Túto myšlienku podporil aj minister práce Adonis Georgiadis.

Keďže je veľký nedostatok pracovnej sily, najmä v priemysle, pracujú sa nadčasy a často sa platí načierno.

Grécko stále zápasí s nedostatkom kvalifikovanej pracovnej sily. Ide predovšetkým o následky finančnej a hospodárskej krízy z rokov 2010 až 2018. Krajina sa z tejto situácie totiž dodnes naplno nespamätala.

Grécko

Grécko je štát ležiaci v južnej Európe na juhu Balkánskeho polostrova, na Peloponézskom polostrove, na ostrove Kréta a v Malej Ázii. Grécko na severe hraničí s Albánskom, Severným Macedónskom, Bulharskom a Tureckom.

Medzi Gréckom a Tureckom leží Egejské more, zo západu Grécko obklopuje Iónske more a z juhu Stredozemné more. Celková dĺžka pobrežia je 13 676 km. Ku Grécku patrí okolo 2 000 ostrovov, ležiacich prevažne v Egejskom mori.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Zaujímate sa o to, ako odísť do dôchodku so štedrým pasívnym príjmom? Pozrite si naše video.

The post Gréci na to idú zhurta. Budú pracovať viac ako ostatní appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie