Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Gréckokatolícka cirkev odsúdila násilný útok na Fica, biskupi sa modlia za jeho uzdravenie

Takéto bezprávie a útok na verejného činiteľa je absolútne neprijateľné po ľudskej i kresťanskej stránke, uviedli biskupi.
Menej ako 1 min. min.

15.5.2024 (SITA.sk) – Za absolútne neprijateľné po ľudskej i kresťanskej stránke označili stredajší útok na premiéra Roberta Fica biskupi Rady hierarchov Gréckokatolíckej cirkvi na Slovensku, ktorí tento násilný čin odsúdili. Informoval o tom hovorca Prešovského gréckokatolíckej archieparchie Michal Pavlišinovič.

Ako vo svojom vyjadrení uviedli gréckokatolícki biskupi, správu o ozbrojenom útoku na predsedu vlády prijali s hlbokým zármutkom a bolesťou.

Takéto bezprávie a útok na verejného činiteľa je absolútne neprijateľné po ľudskej i kresťanskej stránke a poukazuje na našu neschopnosť rešpektovať odlišné názory a viesť dialóg kultivovaným spôsobom,“ uviedli biskupi.

Násilný čin zároveň odsúdili. „Modlíme sa za uzdravie premiéra Roberta Fica a pozývame všetkých k zjednoteniu sa v modlitbe na tento úmysel. Nech nám všetkým Boh lásky a pokoja dá nádej, múdrosť a odvahu čeliť násiliu vo všetkých jeho formách,“ dodali gréckokatolícki biskupi.

Viac k témam: Gréckokatolícka cirkev, Premiér Slovenskej republiky, Streľba na premiéra Roberta Fica v Handlovej
Zdroj: SITA.sk – Gréckokatolícka cirkev odsúdila násilný útok na Fica, biskupi sa modlia za jeho uzdravenie © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie