Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Gregorová: Za eurokomisaře chceme Kolaju. Koryta, koryta, koryta, rozohnila se Konečná

„Náš volební výsledek si uvědomujeme a nechceme se chovat nezodpovědně vůči tomu nejdůležitějšímu – vyjednávání silného portfolia,“ poznamenala Gregorová v souvislosti s propadem své strany v eurovolbách. K TÉMATU: Prohra s Motoristy je zdvižený prst, lidé ale u eurovoleb experimentují, zní od Starostů Piráti za Kolajou stojí, Gregorová však souhlasí s tím, že pokud dosluhující europoslanec nebude […]
Menej ako 1 min. min.

„Náš volební výsledek si uvědomujeme a nechceme se chovat nezodpovědně vůči tomu nejdůležitějšímu – vyjednávání silného portfolia,“ poznamenala Gregorová v souvislosti s propadem své strany v eurovolbách.

K TÉMATU: Prohra s Motoristy je zdvižený prst, lidé ale u eurovoleb experimentují, zní od Starostů

Piráti za Kolajou stojí, Gregorová však souhlasí s tím, že pokud dosluhující europoslanec nebude schopen takové portfolio dojednat, nebude strana na jeho jmenování lpět. „Naše preferovaná varianta je duální nominace, tedy jeden představitel Starostů, jeden Pirátů, i s ohledem na podobné počty hlasů,“ podotkla s tím, že v úvahu připadají i jiné varianty.

Podle Konečné je důležité nejdříve vyjednat portfolio. „Situace se u každého liší. Přijde mi šílené, že se tady bavíme o lidech, kteří rozhodně nejsou univerzální. Sečetli jim to i voliči,“ řekla zákonodárkyně v pořadu 360°.

„Nechápu, co v této oblasti dělá vláda. Opět koryta, koryta, koryta –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ zase bojujeme o nějakou funkci, ale kde je v tom celém Česko?“ pustila se do kabinetu Petra Fialy (ODS). Gregorová uvedla, že standardním postupem států je nejdříve nominovat jména, a teprve poté se vyjednávají detaily o konkrétním portfoliu.

Lídryně koalice Stačilo! reagovala, že Kolaju ani druhou kandidátku Danuši Nerudovou (STAN) „nepovažuje za silnou pozici“. Dodala, že klíčovou oblastí, o níž by se Česko mělo ucházet, by měla být energetika.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Budeme jednat s každým, řekla o europarlamentu Dostálová. Jak vypadaly oslavy v zákulisí hnutí ANO?

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie