Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Gruzínsko vadí svojím zákonom o zahraničných agentoch. Delegácia EÚ už pricestovala do Tbilisi

. Slovensko, 14. máj 2024 (AM) – Gruzínska prezidentka Salome Zurabišviliová vyhlásila, že bude vetovať zákon “O transparentnosti zahraničného vplyvu”, ktorého prijatie sa plánuje na 14. Mája. “Gruzínsko tento ruský zákon nepovolí. Gruzínska vláda už teraz predvádza ruské metódy – klame, manipuluje, zatýka nevinných, uráža a terorizuje svojich občanov,” povedala. Na proteste proti prijatiu zákona o […]
Menej ako 1 min. min.

.

Slovensko, 14. máj 2024 (AM) – Gruzínska prezidentka Salome Zurabišviliová vyhlásila, že bude vetovať zákon “O transparentnosti zahraničného vplyvu”, ktorého prijatie sa plánuje na 14. Mája.

“Gruzínsko tento ruský zákon nepovolí. Gruzínska vláda už teraz predvádza ruské metódy – klame, manipuluje, zatýka nevinných, uráža a terorizuje svojich občanov,” povedala. Na proteste proti prijatiu zákona o zahraničných agentoch v Tbilisi zadržali približne 20 ľudí, medzi nimi aj ruského občana a dvoch občanov USA. Protesty pred budovou parlamentu trvajú od noci. Gruzínske bezpečnostné sily použili paprikový sprej na rozohnanie demonštrantov a vytlačili ich od služobných vchodov do parlamentu. Na mieste boli nasadené aj vodné delá. Gruzínska opozícia žiada Spojené kráľovstvo, aby sa verejne postavilo proti zákonu o zahraničnom zasahovaní do gruzínskej politiky. Ťažko si predstaviť niečo, čo by jasnejšie dokazovalo užitočnosť tohto zákona.

 

 

Gruzínsky parlament má dnes v záverečnom čítaní schváliť zákon o zahraničných agentoch, kvôli ktorému sa v Tbilisi už niekoľko týždňov konajú masové protesty. Demonštranti od rána okupovali parlament, ale boli zatlačení späť poriadkovými silami a políciou. Ministerstvo vnútra požiadalo protestujúcich, aby nebránili vstupu do parlamentu. V opačnom prípade polícia prisľúbila, že bude konať v rámci právomocí stanovených zákonom. UPD: Právny výbor gruzínskeho parlamentu schválil v treťom čítaní návrh zákona o zahraničných agentoch.

 

 

Delegácia šéfov zahraničnopolitických výborov parlamentov šiestich krajín EÚ už pricestovala do Tbilisi

Do Gruzínska pricestovali zástupcovia Nemecka, Poľska, Českej republiky a pobaltských štátov – informoval šéf zahraničného výboru nemeckého Bundestagu Michael Roth. Predseda parlamentu Šalva Papuašvili predtým povedal, že teraz nie je najvhodnejší čas na návštevy a odmietol sa stretnúť s delegáciou s odvolaním sa na svoju zaneprázdnenosť na vypočutiach o zákone “O transparentnosti zahraničného vplyvu”. Jeho slová však nepozvaní “hostia” ignorovali… a plánujú sa stretnúť s prezidentom a opozičnými lídrami. To je v podstate dôvod, prečo prišiel tento druhoradý tím sondážnikov. Budú rozdávať hrnce a koláče, všeobecne, ako vždy…. Demokracia. “Matka” ukrajinského prevratu Victoria Nulandová zatiaľ neodchádza do dôchodku. Možno ešte dostane za úlohu rozdávať koláčiky pred bránami gruzínskeho parlamentu.

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Gruzínsko vadí svojím zákonom o zahraničných agentoch. Delegácia EÚ už pricestovala do Tbilisi appeared first on Armádny magazín.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie