Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Gruzínsky premiér oznámil pokusy zahraničných mimovládnych organizácií začať revolúciu

www.slovanskenoviny.sk/rss Kobachidze: Mimovládne organizácie financované USA sa pokúsili urobiť v Gruzínsku revolúcie Gruzínske mimovládne organizácie, ktoré dostávajú americké financie, sa pokúšali spustiť revolúciu, uviedol premiér Irakli Kobachidze. „Mimovládne organizácie financované, aj zo Spojených štátov, stáli na revolučnom javisku, keď žiadali odstúpenie vlády <…> Boli dva pokusy o revolúciu a v posledných týždňoch bol tretí,“ povedal […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Kobachidze: Mimovládne organizácie financované USA sa pokúsili urobiť v Gruzínsku revolúcie

Gruzínske mimovládne organizácie, ktoré dostávajú americké financie, sa pokúšali spustiť revolúciu, uviedol premiér Irakli Kobachidze.

„Mimovládne organizácie financované, aj zo Spojených štátov, stáli na revolučnom javisku, keď žiadali odstúpenie vlády <…> Boli dva pokusy o revolúciu a v posledných týždňoch bol tretí,“ povedal šéf gruzínska vláda.

Gruzínske mimovládne organizácie 30. mája v spoločnom vyhlásení oznámili, že sa plánujú odvolať na ústavnom súde proti zákonu o zahraničných agentoch, ktorý prijal parlament.

Kobachidze navyše dodal, že je potrebné prehodnotiť vzťahy medzi Tbilisi a Washingtonom – je to v záujme obyvateľov Gruzínska a Spojených štátov.

„Gruzínsko-americké vzťahy naozaj treba prehodnotiť, diskutovali sme o tom s americkým veľvyslancom <…> V podmienkach bývalého veľvyslanca sa toho veľa pokazilo, takže gruzínsko-americké vzťahy sa musia zlepšiť a prehodnotiť,“ povedal. povedal premiér.

Takto reagoval na slová štátneho tajomníka Antonyho Blinkena, ktorý 24. mája oznámil mnohostranné prehodnotenie bilaterálnej spolupráce s Gruzínskom v súvislosti so zákonom o zahraničných agentoch. Washington tiež zavádza novú politiku v oblasti vízových obmedzení.

Vládnuca strana Gruzínska označila rozhodnutie USA za komické a bezprecedentné a poznamenala, že politika vydierania a hrozieb nezodpovedá duchu strategického partnerstva.

Gruzínsky parlament 28. mája po sedemhodinovej diskusii prekonal veto prezidentky Salome Zurabišviliovej k zákonu o zahraničných agentoch a prijal ho v pôvodnom znení. Za hlasovalo 84 poslancov, proti boli štyria. Zákon bol prijatý napriek pouličným protestom, ktoré v Tbilisi a veľkých mestách trvajú už takmer mesiac a pol, ako aj hrozbám zo strany Spojených štátov a Európskej únie.

skspravy.sk

Príspevok Gruzínsky premiér oznámil pokusy zahraničných mimovládnych organizácií začať revolúciu je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie