Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Gyimesi György: NYILATKOZATOM A választási eredmény csalódást okozott, és nem örülök annak, hogy a múlt évi szavaim immár reális körvonalakat kaptak. Azaz, hogy az etnik…

🇭🇺 NYILATKOZATOM A választási eredmény csalódást okozott, és nem örülök annak, hogy a múlt évi szavaim immár reális körvonalakat kaptak. Azaz, hogy az etnikai alapon politizáló párt egyedül már képtelen bejutni a parlamentbe. Ez most már érvényes az Európai Parlamentre is. Ez persze nem jelenti az etnikai politizálás végét, hiszen helyi és regionális szinten ennek […]
Menej ako 1 min. min.

🇭🇺 NYILATKOZATOM

A választási eredmény csalódást okozott, és nem örülök annak, hogy a múlt évi szavaim immár reális körvonalakat kaptak. Azaz, hogy az etnikai alapon politizáló párt egyedül már képtelen bejutni a parlamentbe. Ez most már érvényes az Európai Parlamentre is. Ez persze nem jelenti az etnikai politizálás végét, hiszen helyi és regionális szinten ennek ilyen formában is megvan a maga helye, sőt ereje is.

A mostani választás viszont megmutatta, hogy az első rosszul begombolt gomb hatása folytatódik, azaz sorra jönnek az elhibázott döntések következményei”

Radikális változásra és irányváltásra van szükség a párton belül. Amit az óriásplakátokra írtunk, hogy irányváltást Brüsszelben, az a párton belül is érvényes.

Polarizált világban élünk, már megbukott az a magatartás, amely során nem mondunk semmit és elégnek tűnik, ha középre állunk és megbukott a gyűjtőpárti elképzelés is, azaz, hogy minden vélemény megfér egy tető alatt.
Sajnos nem fér el, főleg nem ebben a kis közösségben, amelyben élünk. Új emberekkel új irányt kell adni a szlovákiai magyar politizálásnak!

Ugyanazokkal az emberekkel és ugyanazzal a kampánystratégiával próbáltunk elérni sikert, akik már elbuktak ötször – hatszor. Nagyon sajnálom, hogy nincs és nem is volt önreflexió a párton belül.

Nyilván nem a Magyar Szövetség dönti csak el, hogy ki lesz a szlovák partnere, hiszen ahhoz két fél belegyezése szükséges, de ha nem teszünk senki felé semmilyen lépést és továbbra is a saját, egyre kisebbé váló buborékunkban fogunk élni. Így nem érünk el sikert és azok a törzsválasztók is, akiknek a Magyar Szövetség az egyetlen opció, fokozatosan csüggedtek lesznek és elveszik a motivációjuk, hogy hetedszer – nyolcadszor is olyan pártra adják a szavazatukat, amelyik esélytelen a választásokon. Ezért is gondolom azt, hogy az egész politikánkat át kell formálnunk.

Abban biztos vagyok, hogy a szeptember 28-ai tisztújító kongresszus után nem én leszek a pártelnök. Ezt azért mondom ilyen biztosan – bár nem szívesen és főleg nem nyilvánosan – mivel a Magyar Szövetségben, korábban pedig a Szövetségben, és annak előtte az MKP-ban a rátermettség, a tehetség, a munkabírás és a munka akarása nem jelentett és nem jelent értéket. Itt a kicsinyesség lett értéknek beállítva és ilyen helyzetben egyszerűen képtelenség, hogy egy magyar pártnak Gyimesi György legyen a vezetője”.

Megjelent: ma7.sk



Zdroj: Gyimesi György

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie