Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Gyimesi György: UKRAJINA V EÚ JE VTIP! Teda, bol by to vtip z kategórie tých nepodarených keby tento scénár celkom vážne nepretláčali v Bruseli. Skompromitovaná Uršula v…

🇸🇰 UKRAJINA V EÚ JE VTIP! Teda, bol by to vtip z kategórie tých nepodarených keby tento scénár celkom vážne nepretláčali v Bruseli. Skompromitovaná Uršula von der Leyen včera oznámila, že Únia formálne začína prístupové rokovania s Moldavskom a Ukrajinou. Tento bláznivý nápad žiaľ podporila aj slovenská vláda. Akoby si nikto nevšimol, že na Ukrajine […]
Menej ako 1 min. min.

🇸🇰 UKRAJINA V EÚ JE VTIP!

Teda, bol by to vtip z kategórie tých nepodarených keby tento scénár celkom vážne nepretláčali v Bruseli. Skompromitovaná Uršula von der Leyen včera oznámila, že Únia formálne začína prístupové rokovania s Moldavskom a Ukrajinou. Tento bláznivý nápad žiaľ podporila aj slovenská vláda.

Akoby si nikto nevšimol, že na Ukrajine zúri vojna, ktorá má aj tak potenciál prerásť jej hranice. Zrazu Únii nevadí, že Ukrajina je jedna z najskorumpovanejších krajín sveta, kde dokážu ukradnúť ešte aj potraviny určené pre vojakov na fronte. Otázkou, ktorú si zjavne nikto nepoložil je, že ktorá Ukrajina vlastne má do EÚ vstúpiť? S akými hranicami? Vrátane Krymu, či bez? Čo s Luhanskou a Doneckou oblasťou? Myslieť si, že Rusov odtiaľ vyženú silou je mierne povedané naivné. Pritom platí pravidlo, že pred vstupom do EÚ musia členské krajiny ovládať celé svoje územie.

Dostávame sa však k vážnym ekonomickým dôsledkom tohto kroku. Ukrajine by patrilo zo spoločného rozpočtu zhruba 180 miliárd EUR. Tie by sa vzali súčasným členom, čím by sa Slovensko mohlo stať čistým platcom do rozpočtu EÚ. Likvidácia domácich poľnohospodárov by bola prakticky istá. Nielen krátením súčasných platieb o zhruba 20%, ale najmä lacnou Ukrajinskou produkciou, ktorej tá naša nedokáže konkurovať.

Prečo to všetko a prečo práve teraz? Jeden by povedal, že je to len póza. Keď si však uvedomíme, kto vlastní ukrajinskú pôdu a kto bude onedlho vlastniť ukrajinské štátne podniky, dostane sa urýchlený vstup Ukrajiny do EÚ do celkom iného svetla. …a my ho len zaplatíme!



Zdroj: Gyimesi György

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie