Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Hádka o mír. Co jste udělal pro to, aby vás Putin poslechl? ptal se Vondra Macha

Hádka ve studiu vypukla ve chvíli, kdy Mach volal po tom, aby se v případě ruské invaze na Ukrajinu jednalo o míru. „Co vy jste pro ten mír udělal, aby vás Vladimir Putin poslechl? Co máte k dispozici?“ zeptal se člena SPD Vondra. Podle Macha má česká vláda na rozdíl od opozice k dispozici větší manévrovací prostor, […]
2 min.

Hádka ve studiu vypukla ve chvíli, kdy Mach volal po tom, aby se v případě ruské invaze na Ukrajinu jednalo o míru. „Co vy jste pro ten mír udělal, aby vás Vladimir Putin poslechl? Co máte k dispozici?“ zeptal se člena SPD Vondra. Podle Macha má česká vláda na rozdíl od opozice k dispozici větší manévrovací prostor, stejně tak třeba USA nebo Francie.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tah, který změní válku: Ukrajina možná dostane svolení útočit na území Ruska zbraněmi z USA

„Jediné, co máme k dispozici, je západní podpora Ukrajiny. Západ musí táhnout za jeden provaz. Vy tomu můžete přispět tak, že nebudete nabourávat naši solidaritu, jako to dělá Tomio Okamura,“ vzkázal Machovi Vondra. Následně zmínil, že není na Česku, aby Ukrajincům, kteří se již déle než dva roky brání ruské agresi, diktovalo podobu kompromisu, který by mohl vést k míru.

„Čech s mnichovskou zkušeností nemá Ukrajincům co navrhovat. Mír může být pouze za účasti Ukrajiny. Jde totiž o jejich stát a území. Ten mír zároveň musí být trvalý, tedy ne nějaké příměří, kdy Putin pak v dalším poločase znovu zaútočí a ukradne i Oděsu, Charkov nebo Kyjev. Aby k tomu nedošlo, je nutná bezpečnostní záruka klíčových západních mocností,“ dodal lídr Spolu.

Mach na slova Vondry reagoval následovně: „Je pravda, že na Ukrajině dochází k válečným zločinům a k zabíjení. Proto chceme ten mír. Já tady, proboha, nehájím Putina. Jen říkám, že se má jednat o míru.“

Volby do Evropského parlamentu se v Česku konají 7. a 8. června 2024. Sledujte speciální předvolební vysílání CNN Prima NEWS zahrnující debaty, analýzy i exkluzivní duel Fialy s Babišem.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ukrajina hlásí významný milník. Rusové měli během války přijít o více než půl milionu mužů

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie