Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Hamas odmietol americký plán prímeria v Gaze

Palestínske militantné hnutie Hamas údajne odmietlo americký plán prímeria v Pásme Gaze. Povedal to v utorok nemenovaný izraelský predstaviteľ citujúci z odpovede Hamasu sprostredkovanej vyjednávačom prímeria, informuje agentúra Reuters. “Dnes večer dostal Izrael prostredníctvom sprostredkovateľa odpoveď Hamasu. Vo svojej odpovedi Hamas odmietol návrh na prepustenie rukojemníkov, ktorý predložil (americký) prezident (Joe) Biden,” povedal nemenovaný izraelský […]
Menej ako 1 min.

Palestínske militantné hnutie Hamas údajne odmietlo americký plán prímeria v Pásme Gaze. Povedal to v utorok nemenovaný izraelský predstaviteľ citujúci z odpovede Hamasu sprostredkovanej vyjednávačom prímeria, informuje agentúra Reuters.

“Dnes večer dostal Izrael prostredníctvom sprostredkovateľa odpoveď Hamasu. Vo svojej odpovedi Hamas odmietol návrh na prepustenie rukojemníkov, ktorý predložil (americký) prezident (Joe) Biden,” povedal nemenovaný izraelský predstaviteľ. “Oni (Hamas) zmenili všetky hlavné a najvýznamnejšie parametre,” dodal.

Plán na prímerie predložil 31. mája americký prezident Biden. Jeho text okrem prímeria zahŕňa aj prepustenie všetkých rukojemníkov a výrazné a udržateľné navýšenie humanitárnej pomoci do tejto enklávy. Bezpečnostná rada OSN prijala v pondelok rezolúciu predloženú Spojenými štátmi na podporu tohto návrhu.

Hamas a ďalšia palestínska militantná skupina nazvaná Islamský džihád skôr v utorok deklarovali svoju “pripravenosť” na dosiahnutie dohody o trvalom prímerí.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie