Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Hanba vede, hanba Masarykovi, hanba univerzite: Udelenie doktorátu za protislovenské „výpotky“

www.slovanskenoviny.sk/rss Včera obletela krajinu od Tatier k Dunaju správa, že najväčšia “odborníčka” na všetky zbytočné veci, ale najmä nenávisťou voči všetkému slovenskému obdarená bojovníčka Magda Vašáryová dostala čestný doktorát Masarykovej univerzity v Brne, glosuje udalosť Anton Hrnko. Jeho príspevok na sociálnej sieti uverejňujeme v plom znení. Samozrejme, každý subjekt, ktorý má na to placet, môže […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Včera obletela krajinu od Tatier k Dunaju správa, že najväčšia “odborníčka” na všetky zbytočné veci, ale najmä nenávisťou voči všetkému slovenskému obdarená bojovníčka Magda Vašáryová dostala čestný doktorát Masarykovej univerzity v Brne, glosuje udalosť Anton Hrnko. Jeho príspevok na sociálnej sieti uverejňujeme v plom znení.

Samozrejme, každý subjekt, ktorý má na to placet, môže prijať rozhodnutie, aké uzná za vhodné. Jeho rozhodnutie by však nemalo urážať to najpodstatnejšie, čo daná inštitúcia predstavuje.

Človek si myslí, že univerzita je vedeckou inštitúciou. Teda by očakával, že osoba dostavšia čestný doktorát je buď špičkový vedec, alebo spoločenský tak významná osobnosť, ktorá svojím osobným a profesionálnym životom dodá na vážnosti samej udeľujúcej inštitúcii.

Akokoľvek hľadám nejakú múdrosť, ktorej sa v svojom “pošetilom” živote pani Magda dopustila, nenachádzam nič. Iba výpotky, ktorými uráža slovenský národ, slovenskú štátnosť a Slovákov, ktorí majú iný názor ako ona.

Ako diplomatka bola mizerná, ako štátna tajomníčka na MZV neschopná bez znalosti veci i bez znalosti elementárnych zemepisných faktov. A čo bude asi pre jej českých obdivovateľov asi zarážajúce, počas jej pôsobenie vo Varšave propagovala ideu “Preč od Prahy, orientujme sa na Varšavu”.

Nie som nejakým veľkým stúpencom T. G. Masaryka, ale univerzita nesúca jeho meno by aj pri udeľovaní čestných doktorátov mala zvažovať, či tým neuškodí menu osobnosti, ku ktorej sa svojím menom hlási.

Masaryk síce nebol nejaký vedecký lumen, ale nebol ani nevýznamnou osobnosťou. Určite by si neželal, aby dostavali v jeho mene doktoráty ľudia, ktorí ani odborne, ani morálne si takéto ocenenie nezaslúžia. A udeliť doktorát zo zloby (vysvetlím nižšie), je vyslovene pod úroveň jeho osobnostného profilu.

Otázka teda vzniká, prečo univerzita nie celkom bezvýznamná udelila čestný doktorát osobe, ktorú možno označiť z vedeckého ako aj morálneho hľadiska za osobu NIKTO.

Je to tá povestná zloba. V určitých českých kruhoch stále pretrváva negatívna emócia vo vzťahu k osamostatneniu sa Slovenska.

Preto osobu ako je herečka vo veku, ktoré v USA rozpútali kampaň “ME TO”, pozývajú do všetkých dostupných tv kanálov, kde kydá na Slovensko, slovenský národ i jeho štát. Mastí tým bruchá zarytým českým šovinistom, ktorí dodnes nie sú schopní pochopiť dejinné udalosti v súvislostiach. Veď čím horšie na Slovensku, tým lepšie pre “nich”.

Z tohto pohľadu udelenie čestného doktorátu tejto kôpke protislovenskej nenávisti nie je príliš “BRATSKÝ ČIN”.

/ skspravy.sk /

Príspevok Hanba vede, hanba Masarykovi, hanba univerzite: Udelenie doktorátu za protislovenské „výpotky“ je zobrazený ako prvý na .

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie