Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Harald Vilimsky: Portfólio komisárky von der Leyenovej predstavuje pre Rakúsko väčšiu finančnú záťaž

Ursula von der Leyen plní svoju dohodu, vďaka ktorej bola znovu zvolená za predsedníčku Komisie a stráca čistých prispievateľov ako Rakúsko. Šéf liberálnej delegácie v Európskom parlamente Harald Vilimsky dnes označil portfólio komisárov, ktoré predstavila predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyen, za „vážnu finančnú záťaž pre Rakúsko“. Zatiaľ čo juhoeurópske krajiny získajú vplyvné podpredsednícke […]
Menej ako 1 min. min.

Ursula von der Leyen plní svoju dohodu, vďaka ktorej bola znovu zvolená za predsedníčku Komisie a stráca čistých prispievateľov ako Rakúsko.

Šéf liberálnej delegácie v Európskom parlamente Harald Vilimsky dnes označil portfólio komisárov, ktoré predstavila predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyen, za „vážnu finančnú záťaž pre Rakúsko“. Zatiaľ čo juhoeurópske krajiny získajú vplyvné podpredsednícke pozície, Poľsko bude zodpovedné za rozpočtové portfólio. „Nie je žiadnym tajomstvom, že práve tieto krajiny požadujú vyššie výdavky EÚ a nový dlh komunity. „Je tiež jasné, že pani von der Leyenová dodržiava svoju časť dohody s krajinami, ktoré ju potvrdili ako predsedníčku Komisie,“ zdôraznil Vilimsky.

Rozdelenie oblastí zodpovednosti komisárov podľa neho ukazuje aj smer, ktorým sa bude EÚ v najbližších rokoch vyvíjať. „Nebezpečné experimenty, ako je Zelená dohoda, budú naďalej napredovať a ďalej deindustrializovať a ekonomicky zruinovať Európu. Účinky už možno pozorovať v celej EÚ. „Vojna na Ukrajine bude navyše živená miliardami eur, ktoré sa použijú okrem iného na nákup zbraní,“ obával sa šéf liberálnej delegácie.

Vilimskij však podčiarkuje aj možnú protikoncepciu: „Prvým krokom by bolo vytvorenie slobodnej vládnej účasti v Rakúsku pod vedením spolkového kancelára Kickla, aby sa nahradila politika „áno-man“ ÖVP na európskej úrovni v prospech silnej červenej. -bielo-červená politika,“ zdôraznil Vilimský. Okrem toho sa na európskej úrovni pracuje na rozšírení vlasteneckej aliancie a tým vybudovaniu silného vlasteneckého bloku proti centralistickej politike pani von der Leyenovej a jednotnej strane zloženej z čiernych, červených, zelených a ružových. “Toto portfólio jednoznačne odmietneme,” povedal Harald Vilimsky

 

 

Harald Vilimsky

Europoslanec| Vedúci delegácie | Člen Výboru pre zahraničné veci (AFET) | Zástupca člena Výboru pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci (LIBE)

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie