Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Harrisová je mentálně postižená, řekl Trump. Migraci označil za invazi vrahů a znásilňovačů

Temně laděný projev méně než šest týdnů před prezidentskými volbami navazuje na předchozí prohlášení bývalé hlavy státu o tom, že přistěhovalci do USA míří z věznic a psychiatrických ústavů a že „otravují krev naší země“. Trump často líčí imigranty jako nebezpečí, jakkoli studie neukazují, že by páchali zločiny častěji než Američané. ČTĚTE TAKÉ: Nejnapínavější volby […]
Menej ako 1 min. min.

Temně laděný projev méně než šest týdnů před prezidentskými volbami navazuje na předchozí prohlášení bývalé hlavy státu o tom, že přistěhovalci do USA míří z věznic a psychiatrických ústavů a že „otravují krev naší země“. Trump často líčí imigranty jako nebezpečí, jakkoli studie neukazují, že by páchali zločiny častěji než Američané.

ČTĚTE TAKÉ: Nejnapínavější volby století, hodnotí CNN boj o Bílý dům. Harrisová a Trump mohou dojít k patu

Podobně jako při jiných vystoupeních Trump i v sobotu ve Wisconsinu vyzdvihoval jednotlivé případy, kdy byli lidé pobývající v USA bez povolení obviněni z násilných činů. Na pódiu měl fotografie zadržených cizinců a velký nápis „deportovat ilegály hned“.

„Osvobodím Wisconsin od téhle masové migrační invaze vrahů, znásilňovačů, chuligánů, drogových dealerů, gaunerů a surových členů gangů,“ řekl kandidát Republikánské strany na prezidenta. Některé imigranty v projevu označoval za „zvířata“ nebo „chladnokrevné zabijáky“ a diváky varoval, že je „podřežou“ v jejich domovech.

„Musíte ty lidi dostat zpátky, odkud přišli. Nemáte na výběr. Ztratíte svoji kulturu, ztratíte svoji zemi,“ dodal.

Exprezident zároveň uváděl, že tuto hrozbu pro USA způsobila Harrisová. „(Současný prezident) Joe Biden se stal mentálně oslabeným, Kamala se tak narodila… Jedině mentálně postižený člověk by mohl dopustit, aby se tohle naší zemi stalo,“ řekl.

Podle deníku The New York Times tím Trump posunul své útoky na Harrisovou na „nové dno“. Tým kandidátky Demokratické strany na exprezidentovy urážky přímo nereagoval. „Nemá (Trump) nic inspirativního, co by mohl americkému lidu nabídnout, jenom temnotu,“ uvedla kampaň Harrisové.

Trump slibuje, že v případě jeho znovuzvolení USA vyhostí miliony cizinců pobývajících v zemi nelegálně. Harrisová se mezitím rovněž prezentuje jako ochránce hranic a kritizuje Trumpa za to, že na začátku roku pomohl pohřbít rodící se kompromis v Kongresu o imigračních restrikcích. Zákonodárci o nich jednali v době rekordních statistik o migrantech zachycovaných na hranici s Mexikem, od té doby však čísla dramaticky klesla.

Celkem podle Reuters vláda za Bidenova úřadování zaznamenala zadržení sedmi milionů migrantů po nelegálním vstupu do USA z Mexika, což je rekordně vysoký součet. Dlouhodobě přetížený azylový systém nápor nezvládá a průzkumy veřejného mínění před volbami ukazují, že situace na jižní hranici je pro americké voliče zásadním tématem.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Ukrajinský dron se slitoval nad ruským vojákem. Shodil mu vodu a instrukce, jak se vzdát

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie