Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Harrisová mala počas prvej predvolebnej debaty navrch, Trump nevynechal falošné vyhlásenia ani osobné útoky

Predvolebná debata ukázala výrazne odlišné vízie oboch kandidátov pre krajinu a poskytlo zatiaľ najjasnejší pohľad na tohtoročný turbulentný súboj o Biely dom.
Menej ako 1 min. min.

11.9.2024 (SITA.sk) – Americká viceprezidentka a demokratická kandidátka v prezidentských voľbách Kamala Harrisová sa v utorok po prvý raz stretla v predvolebnej debate so svojim republikánskym rivalom, exprezidentom Donaldom Trumpom.

Podujatie vo Philadelphii, ktoré možno bude aj poslednou debatou pred novembrovým hlasovaním, ukázalo výrazne odlišné vízie oboch kandidátov pre krajinu a poskytlo zatiaľ najjasnejší pohľad na tohtoročný turbulentný súboj o Biely dom.

Konfrontácia Trumpa

Harrisová, ktorá, zdá sa, počas debaty mala navrch, konfrontovala Trumpa v otázkach ako sú interrupčné práva, imigrácia a demokracia, pričom ho napríklad provokovala aj pripomínaním jeho prehry vo voľbách v roku 2020, čo on stále popiera.

V jednom momente 78-ročnému republikánovi povedala, že sa ako viceprezidentka rozprávala so zahraničnými lídrami, ktorí sa na ňom smejú, a s vojenskými lídrami, ktorí o ňom hovoria, že je zahanbujúci.

Osobné útoky

Trump zase obvinil 59-ročnú viceprezidentku, že je príliš liberálna, a že je pokračovaním neobľúbenej administratívy terajšieho prezidenta Joea Bidena.

Nevynechal falošné vyhlásenia, osobné útoky a opäť spochybnil aj rasovú identitu Harrisovej, ktorá je nielenže prvou ženou, ale aj prvou černoškou a osobou juhoázijského pôvodu v úrade viceprezidenta.

Sústredené odpovede

Vystúpenie Harrisovej bolo takmer v každom ohľade odlišné od júnovej debaty Trumpa a Bidena, ktorého to stálo kandidatúru. Politička reagovala ostrými, sústredenými odpoveďami, ktoré mali ukázať kontrast medzi ňou a Trumpom, zatiaľ čo Biden bol miestami zmätený, rozpačitý a nesúvislý.

Harrisová využívala reč tela a mimiku, aby sa Trumpovi postavila a vyjadrila, že jeho odpovede považuje za absurdné, zábavné alebo oboje – čo je výrazná zmena oproti Bidenovmu bezvládnemu výrazu, keď naňho Trump útočil, poukazuje agentúra AP. Harrisovej kampaň uzatvorila utorkovú debatu tým, že je otvorená ďalšiemu stretnutiu v októbri.

Podpora popovej superhviezdy

Tiež privítala podporu od popovej superhviezdy Taylor Swift, ktorá sa pri výzve pre svojich fanúšikov, aby volili, označila za “bezdetnú pani s mačkami“, čím narážala staršie na hanlivé vyjadrenia Trumpovho spolukandidáta JD-ho Vancea.

Umelkyňa tiež vysvetlila, že jej verejnú podporu Harrisovej z časti podnietilo aj to, že Trump zverejňoval obrázky generované umelou inteligenciou, ktoré naznačovali, že podporuje jeho.

Americké prezidentské voľby sa uskutočnia 5. novembra. V stredu však už napríklad voliči v štáte Alabama môžu začať s predčasným hlasovaním.

Viac k témam: Americká viceprezidentka, bývalý americký prezident, Prezidentské voľby v USA, Prezidentské voľby v USA 2024 (Trump – Harris)
Zdroj: SITA.sk – Harrisová mala počas prvej predvolebnej debaty navrch, Trump nevynechal falošné vyhlásenia ani osobné útoky © SITA Všetky práva vyhradené.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie