Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Hejtmani nemají servilně kývat vládě, pronesl Havlíček. Urážíte je, namítl Kupka

ANO podle Havlíčka vstupuje do krajských voleb s tím, že hodlá „rozbít monopol vlády“. „Kabinet Petra Fialy (ODS) má pod kontrolou Senát i Parlament. Vládní pětikoalice má dnes navrch i v krajích, což chceme změnit,“ pronesl místopředseda ANO v předvolební Superdebatě. K TÉMATU: Vyřizování účtů ve Sněmovně. Nemáte ráda lidi, spílal Babiš Pekarové, té se zastal […]
Menej ako 1 min. min.

ANO podle Havlíčka vstupuje do krajských voleb s tím, že hodlá „rozbít monopol vlády“. „Kabinet Petra Fialy (ODS) má pod kontrolou Senát i Parlament. Vládní pětikoalice má dnes navrch i v krajích, což chceme změnit,“ pronesl místopředseda ANO v předvolební Superdebatě.

K TÉMATU: Vyřizování účtů ve Sněmovně. Nemáte ráda lidi, spílal Babiš Pekarové, té se zastal Jakob

„Krajská vedení se musí umět postavit vládnímu kabinetu, aby se stala důležitým oponentem a aby pouze servilně nekývala na to, co jim sdělí vláda,“ podotkl Havlíček.

Kupka namítl, že tato slova svědčí o tom, že opoziční politik hejtmanům nerozumí. „Hájí zájmy svého kraje a snaží se získat pro ně to nejlepší. Tím, že mluvíte o servilnosti hejtmanů za vládní strany, je urážíte,“ poznamenal.

V předchozí části debaty kritizoval šéf SPD Okamura vládu za to, že se chlubí prací záchranných sborů, aniž by jim chtěla přidat na mzdách. „Apelovali jsme na to, aby se přidávalo, protože tyto sbory si to zaslouží,“ pronesl.

Ministr Rakušan reagoval, že se vše bude propočítávat. „Odpracované hodiny se budou sčítat. Každému hasiči a policistovi proplatíme každou minutu, kterou strávil v terénu. Jejich výkon zaplatíme,“ ujistil a dodal, že z dlouhodobějšího hlediska byla pro tyto sbory vytvořena predikce růstu platů na tři roky.

Okamura kritizoval kabinet kvůli jeho údajnému způsobu pomoci zasaženým oblastem. „Vláda prostředky rozpočtu prošustrovala. Abyste našli finance navíc, chcete zvýšit daně? Nebo chcete klečet na koberci v Bruselu a doprošovat se o peníze?“ hřímal šéf SPD.

Rakušan v souvislosti s tím zmínil evropský fond solidarity. „Požádali jsme o materiální pomoc u mechanismu civilní obrany, například Slovinsko zareagovalo aktivně. Evropská unie je přece založena na solidaritě. Nestydím se za to, že Česko, které umí svým partnerům pomoci, si nyní řeklo o pomocnou ruku,“ zdůraznil ministr v předvolební Superdebatě.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Síkela bude afrokomisařem, řekl Juchelka. Je to šance formovat EU, míní Jurečka

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie