Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Herec Karel Augusta se upil k smrti kvůli mladé milence. Zemřel doma, manželce v náručí

Páni kluci, Příště budeme chytřejší, staroušku!, Kamarád do deště, Já to tedy beru, šéfe...!, Na pytlácké stezce, Causa Králík – to je jen stručný výčet filmů, ve kterých herec Karel Augusta zazářil. Dlouhá léta vedl spořádaný život. S manželkou Alenou měl dva syny a jako otec se o svou rodinu řádně staral. Zlom v jeho životě nastal, […]
Menej ako 1 min. min.

Páni kluci, Příště budeme chytřejší, staroušku!, Kamarád do deště, Já to tedy beru, šéfe…!, Na pytlácké stezce, Causa Králík – to je jen stručný výčet filmů, ve kterých herec Karel Augusta zazářil. Dlouhá léta vedl spořádaný život. S manželkou Alenou měl dva syny a jako otec se o svou rodinu řádně staral. Zlom v jeho životě nastal, když se bláznivě zamiloval do půvabné mladé baletky Dagmar.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Slavný textař Eduard Krečmar na sklonku života vyměnil manželku za mladou Ukrajinku. Chodila k nim domů uklízet

Kvůli ní chtěl omládnout, přestal jíst a začal drasticky hubnout. Nakonec zhubl třicet kilo, problém byl ovšem v tom, že místo jídla pouze pil, nejčastěji suché bílé víno, na kterém se postupem času stal závislým. Svých démonů se několikrát pokoušel zbavit v protialkoholní léčebně, bohužel neúspěšně.

„Byl to geniální herec, ale když jsme spolu točili naposledy, bylo to už poměrně složité. Když se nenapil, nepředvedl takový herecký výkon, na jaký jsme u něj byli zvyklí. Musel jsem ho poslat, aby si šel loknout, pak přišel a zahrál to bravurně,“ prozradil pro CNN Prima NEWS režisér Jaroslav Soukup, který Augustu velmi často obsazoval do svých filmů.

Jen namátkou: Vítr v kapse, Kamarád do deště, Kamarád do deště II – Příběh z Brooklynu nebo crazy komedie Byl jednou jeden polda II – Major Maisner opět zasahuje, což byl mimochodem jeden z jeho posledních počinů před kamerou. Rok na to Augusta zemřel.

Manželce řekl, že ji má rád, a zemřel

Na sklonku života se Karel Augusta vrátil ke své manželce, která se o něj starala až do posledního dne. „Ta smrt přišla nečekaně. Přišel odpoledne domů, lehl si a druhý den ráno nevstal. A já říkala: ‚Je ti blbě? Chceš jíst?’ On už tu smrt zřejmě cítil… Večer jsem seděla u stolu, on přišel a říkal: ‚Alenko, mám tě moc rád.’ Já jsem na něj zůstala koukat. A on říkal: ‚Já jenom chci, abys to věděla.’ A odešel. Šel si lehnout a druhý den dopoledne jsem ho našla mrtvého. Zemřel na selhání ledvin,“ přiblížila vdova Alena v televizním dokumentu Příběhy slavných.

Nedožité 89. narozeniny Karla Augusty si připomínáme 20. června.

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT: Jakub Prachař se svojí láskou Sarou Sandevou představili nový seriál Jakub a Sara

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie