Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Herečka Laďka Kozderková si před smrtí uklidila hrob. Manžel ji podváděl s Hanou Hegerovou

Prvním manželem Laďky Kozderkové byl o 25 let starší jazzový trumpetista, dlouholetý člen Orchestru Karla Vlacha,  Richard Kubernát, s kterým měla dceru Ladu. Velký věkový rozdíl se v jejich vztahu projevil a manželství bylo rozvedeno po třech letech. V té době byly její dceři dva roky. MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Herečka Simona Postlerová si před smrtí stěžovala […]
Menej ako 1 min. min.

Prvním manželem Laďky Kozderkové byl o 25 let starší jazzový trumpetista, dlouholetý člen Orchestru Karla Vlacha,  Richard Kubernát, s kterým měla dceru Ladu. Velký věkový rozdíl se v jejich vztahu projevil a manželství bylo rozvedeno po třech letech. V té době byly její dceři dva roky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Herečka Simona Postlerová si před smrtí stěžovala na postcovidový syndrom. Bez známek života ji našli v jejím pražském bytě

Bedrna ji podvedl s Hegerovou

Po rozvodu se Laďka Kozderková zamilovala do herce Vlastimila Bedrny, který se proslavil například dabingem animované postavičky Homera Simpsona v americkém kultovním seriálu Simpsonovi. Brali se v roce 1974 a o dva roky později se jim narodila dcera Vlastimila. Ani toto manželství nepatřilo k nejšťastnějším.

Bedrna se rád napil, navíc Laďku podváděl. Mezi jeho milenky patřila například královna šansonu, zpěvačka Hana Hegerová. „Miloval jsem ji. Nebyla to pro mě jen kolegyně. Bylo mezi námi něco víc. V manželství s Laďkou jsem maličko zlobil,“ přiznával Vlastimil Bedrna během života redaktorovi CNN Prima NEWS.

Když poslední roky svého života ležel v LDN, přál si jediné, aby ho Hegerová navštívila. „Byla to milenka a já po ní teď strašně toužím,“ svěřoval se tehdy deníku Aha!

Pokud by žila v zahraničí, byla by světovou hvězdou

Kozderkové si ale velmi vážil a mluvil o ni s úctou a respektem. „Byla to úžasná žena, tolerantní se smyslem pro humor. Měla obrovský talent po všech stránkách a měla přesně to, co by každá správná velká hvězda měla mít. Ona hvězda byla! Uměla úžasně zpívat, výborně hrála, byla komička i dramatická herečka, nadaná i pohybově. Pokud by žila v zahraničí, stala by se světovou hvězdou,“ popisoval Bedrna.

Nemoc podcenila. Dlouho se odmítala léčit

O život připravila Laďku Kozderkovou rakovina děložního čípku. Přestože ji zdravotní problémy sužovaly delší dobu, tiše trpěla a k lékaři odmítala jít. Do nemocnice dorazila příliš pozdě. Věděla, že umírá a že jí moc času nezbývá. Vše ale brala až s obrovským nadhledem. Umírala smířená a vyrovnaná.

Pracovat se snažila do poslední chvíle a nenechávala na sobě absolutně nic znát. Na veřejnosti se usmívala a zůstávala optimistická. Ještě dva měsíce před smrtí byla hostem zábavného televizního pořadu, kde zazpívala song s názvem Píseň o smrti nevinného blázna. Premiéry v televizi se už nedožila. Týden před smrtí podepsala v nemocnici revers a odjela uklidit a umýt rodinný hrob, kde si přála být pochována. Zemřela 17. listopadu roku 1986 ve věku 37 let. 26. června jsme si připomněli její nedožité pětasedmdesátiny.

Laďka Kozderková před kamerou ztvárnila desítky filmových rolí. Mezi nejslavnější patří komedie Trhák, Blázni, vodníci a podvodníci, Křtiny, Fešák Hubert, Pátek není svátek, Když rozvod, tak rozvod, Jako jed nebo pohádky Princové jsou na draka, Láďo, ty jsi princezna! či O nosaté čarodějnici.

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT: Jakub Prachař s partnerkou Sarou Sandevou představili nový seriál. Co o něm prozradili?

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie