Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Herečka Miroslava Šafránková na slavnější sestru nežárlila. V Mexiku málem přišla o děti

Libuše Šafránková se stala jednou z nejpopulárnějších českých hereček. Její o pět let mladší sestra Miroslava ovšem slibně rozjetou kariéru předčasně ukončila. Šuškalo se, že neunesla věčný život ve stínu své daleko známější starší sestry, jejíž popularitu nikdy nepřekonala. Není to však pravda. MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Herec Marian Roden si pořídil dům vedle bratra […]
Menej ako 1 min. min.

Libuše Šafránková se stala jednou z nejpopulárnějších českých hereček. Její o pět let mladší sestra Miroslava ovšem slibně rozjetou kariéru předčasně ukončila. Šuškalo se, že neunesla věčný život ve stínu své daleko známější starší sestry, jejíž popularitu nikdy nepřekonala. Není to však pravda.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Herec Marian Roden si pořídil dům vedle bratra Karla. Život na venkovském statku si pochvaluje. Jak se slavnějším sourozencem vychází?

Libuše s Miroslavou měly ve skutečnosti podle lidí z jejich okolí krásný vztah a vzájemně si byly oporou. Vždycky držely při sobě a jedna druhé přála to nejlepší. Měly spolu mnoho společného, nejen herectví, ale i záliby. Byly si navíc vzhledově velmi podobné a líbil se jim stejný typ mužů. Obě se navíc narodily v červnu. Libuše sedmého, Miroslava o čtyři dny později. Obvykle narozeniny slavily společně.

Nejvíce ji zaměstnával režisér Karel Kachyňa

Miroslava Šafránková se před kamerou poprvé objevila už v patnácti letech, kdy si zahrála ve filmu Přijela k nám pouť. Následně ji režisér Karel Kachyňa obsadil do hlavní role ve snímku Robinsonka a poté i do pohádky Malá mořská víla. Největší slávu jí přinesla role Borůvky ve filmu Jak svět přichází o básníky a seriál Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek.

Na začátku osmdesátých let se Miroslava odstěhovala do západního Německa. Provdala se za L. A. Steina, s nímž měla dvě děti, vystudovala tam ekonomickou fakultu a získala titul bakaláře. Od roku 1986 do roku 1989 žila s rodinou v Mexiku, kde málem došlo k obrovské tragédii. „Vážně jí onemocněly děti v tropické cizině. Libuška (sestra Miroslavy Šafránkové, pozn. red.) bezmocně čekala na telegram, jak všechno dopadne,“ napsala Zuzana Maléřová v knize Ghetto vyvolenců (Portréty z Národního), v kapitole věnované Libuši Šafránkové.

Co dnes Miroslava Šafránková dělá?

„Když sestra odletěla do zahraničí, bála se (Libuše, pozn. red.), že už ji třeba nikdy neuvidí. Ta představa ji ničila. Čtyři roky o sobě skoro neslyšely. Byla však připravená, věděla, že se vrátí. Čekala na ni a její děti s kytičkou na letišti a říkala tříletému chlapci: Já jsem tvoje teta!“ vzpomínala v knize spisovatelka.

Po sametové revoluci se Miroslava Šafránková s německým manželem rozvedla a vrátila se do Čech. Sama nezůstala. Zamilovala se do překladatele Miroslava Drozdy, který se stal jejím druhým manželem. Místo herectví začala podnikat a založila tiskovou a mediální agenturu. Své soukromí si pečlivě střeží a žádosti o rozhovory obvykle odmítá. Redakce CNN Prima NEWS Miroslavu Šafránkovou kontaktovala, mobil nezvedala a na SMS zprávy nereagovala.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Josef Abrhám byl pohřben na jiném místě, než jeho milovaná žena Libuše Šafránková

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie