Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Herný sektor zasiahlo spomalenie. Zisk Sony klesol, horšie si viedla finančná súčasť skupiny

Japonský výrobca elektroniky Sony hospodáril v uplynulom finančnom roku s konsolidovaným prevádzkovým ziskom 1,21 bilióna jenov, čo je medziročný pokles o sedem percent. Horšie si viedla finančná súčasť skupiny a podnik tesne nesplnil odhad predaja konzol PlayStation 5. Firma o tom dnes informovala vo svojej výročnej správe. Finančný rok 2023 skončil v marci. Úsporné opatrenia Napriek […]
Menej ako 1 min. min.

Japonský výrobca elektroniky Sony hospodáril v uplynulom finančnom roku s konsolidovaným prevádzkovým ziskom 1,21 bilióna jenov, čo je medziročný pokles o sedem percent.

Horšie si viedla finančná súčasť skupiny a podnik tesne nesplnil odhad predaja konzol PlayStation 5. Firma o tom dnes informovala vo svojej výročnej správe. Finančný rok 2023 skončil v marci.

Úsporné opatrenia

Napriek poklesu je prevádzkový zisk približne v súlade s odhadmi analytikov z ankety spoločnosti LSEG.

Firma predala za celý rok 20,8 milióna konzolí PlayStation 5, zatiaľ čo vo svojom aktualizovanom cieli z februára počítala s predajom 21 miliónov týchto zariadení. Sony vtedy zohľadnila slabší predaj v predvianočnej sezóne.

Herný sektor spomalenie predaja zasiahlo všeobecne. K novým úsporným opatreniam pristúpila minulý týždeň americká spoločnosť Microsoft, ktorá je výrobcom konzoly Xbox.

Sony predstavila slúchadlá a reproduktory novej série. Prinesú silný zvuk a mohutné basy

Spoločnosť Sony už vo februári oznámila, že prepustí 900 zamestnancov vo svojej videohernej súčasti a uzavrie londýnske štúdio.

Spoločnosť Sony sa v 70. a 80. rokoch v odvetví spotrebnej elektroniky preslávila vďaka niekoľkým vynálezom. Najmä walkmanu, ktorý umožnil počúvať hudbu nahranú na kazetách aj mimo domova.

Sony očakáva ďalší pokles

Nasledovali ďalšie novinky, ako napríklad MiniDisc. Firma sa však z výrobcu elektroniky postupne premenila na podnik so širším záberom, ktorého súčasťou je aj zábavný sektor vrátane filmovej tvorby.

Čistý zisk spoločnosti za uplynulý rok klesol o 3,5 percenta na 970,6 miliardy jenov. Tržby sa zvýšili o 18,6 percenta a dosiahli 13,02 bilióna jenov.

Sony v súčasnom finančnom roku, teda do marca 2025, podľa aktuálnych trendov na trhu očakáva pokles čistého zisku o 4,7 percenta na 925 miliárd jenov a pokles tržieb o 5,5 percenta na 12,31 bilióna jenov.

Z iPhonu môžete spraviť hernú konzolu. Postačí na to aplikácia, ktorá sa hýbe na hrane pirátstva

Konglomerát plánuje čiastočne vyčleniť svoju finančnú súčasť a v októbri budúceho roka jej akcie uviesť na burzu. Zamerať sa chce na oblasť zábavy a na výrobu čipov.

Spoločnosť Sony Pictures minulý týždeň dala najavo záujem o prevzatie firmy Paramount, na transakcii by sa podieľala spoločnosť súkromného kapitálu Apollo, uviedla agentúra Reuters.

Vzniklo by tak veľké hollywoodske štúdio zhruba s dvadsaťpercentným podielom na tržbách severoamerických kín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie