Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Historický deň pre britskú monarchiu. Na nových bankovkách sa objavila podoba kráľa Karola III

10.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Juan Ignacio Kinder). Veľký deň mal kráľ Karol III. Ako oznámili prostredníctvom sociálnych sietí, monarcha dostal prvú bankovku so svojou podobizňou. Fotografia z akcie bola zverejnená. Na nových bankovkách sa objavila podoba kráľa Karola III.Foto: shutterstock/Juan Ignacio Kinder Od začiatku tohto roka sa toho v Spojenom kráľovstve udialo veľa. […]
Menej ako 1 min. min.

10.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Juan Ignacio Kinder).

Veľký deň mal kráľ Karol III. Ako oznámili prostredníctvom sociálnych sietí, monarcha dostal prvú bankovku so svojou podobizňou. Fotografia z akcie bola zverejnená.

Na nových bankovkách sa objavila podoba kráľa Karola III.
Foto: shutterstock/Juan Ignacio Kinder

Od začiatku tohto roka sa toho v Spojenom kráľovstve udialo veľa. Nepokoje spôsobujú nečakané choroby v kráľovskej rodine. Spočiatku sa verejnosť dozvedela, že kráľ Karol III. bojuje s rakovinou.

Objavili sa aj znepokojivé správy o zdravotnom stave princeznej Kate. Len nedávno vyšlo najavo, že manželka princa Williama tiež bojuje s rakovinou a podstupuje chemoterapiu.

Hoci bola vojvodkyňa úplne vylúčená z výkonu oficiálnych funkcií, kráľ vykonáva niektoré povinnosti, ale nie v takom rozsahu ako predtým. V utorok 9. apríla sa preňho odohrala však dôležitá udalosť. Do rúk mu boli odovzdané prvé bankovky s vlastnou podobizňou.

Významný deň má za sebou kráľ Karol III. Jeho podobizeň sa objavila na bankovkách

9. apríla sa na oficiálnom instagramovom profile kráľovskej rodiny objavilo oficiálne oznámenie o tom, že počas slávnostného stretnutia dostal prvé bankovky so svojou podobizňou kráľ Karol III. Ako bolo oznámené, bankovky sa majú dostať do obehu začiatkom júna.

„Dnes ráno boli kráľovi odovzdané prvé bankovky s jeho podobizňou počas audiencie u Andrewa Baileyho, guvernéra Bank of England, a Sarah Johnovej, hlavnej pokladníčky a výkonnej riaditeľky bankovníctva. Bankovky vstúpia do obehu 5. júna. Toto je prvýkrát, čo Banka zmenila obraz panovníka na bankovke. Anglicko (prvou panovníčkou, ktorá sa objavila na bankovke Bank of England v roku 1960 bola kráľovná Alžbeta II.),“

– čítame v oznámení.

POZRITET TIEŽ AJ: Princ Harry nemôže v noci spať. Všetko kvôli kontroverznému rozhodnutiu Meghan Markle

Na bankovkách kráľ Karol III. V obehu budú od júna

Zavedenie nových bankoviek, ktoré je naplánované na 5. júna, bude jednou z posledných dôležitých etáp prechodu do vlády kráľa Karola. Pripomíname, že prvé známky s jeho portrétom boli vydané v marci minulého roka, kým mince boli uvedené na trh až koncom roka 2023.

Z oznámenia Bank of England vyplýva, že bankovky s kráľom Karolom III. budú uvádzané postupne. Súčasné nominálne hodnoty s kráľovnou Alžbetou II. sa však budú používať, kým sa neopotrebujú alebo nepoškodia.

Kráľ Karol III.
Foto: shutterstock/paul rushton

Veľký deň mal kráľ Karol III.
Foto: shutterstock/Jakub Rimek

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Aká senzácia. Meghan Markle sa chystá princovi Harrymu prekaziť plány. Expert: Cítim večnú krivdu

Vojvodkyňa Kate Middleton prehovorila. Napísala list. Teraz jeho obsah odhalili

The post Historický deň pre britskú monarchiu. Na nových bankovkách sa objavila podoba kráľa Karola III appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie