Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

HISTORICKY PRVÁ ZMLUVNÁ SPOLUPRÁCA SLOVENSKÝCH A RAKÚSKYCH SANITIEK #Slovensko rozširuje medzinárodnú spoluprácu s Rakúskom aj na oblasť záchrannej zdrav…

🇸🇰🤝🇦🇹 HISTORICKY PRVÁ ZMLUVNÁ SPOLUPRÁCA SLOVENSKÝCH A RAKÚSKYCH SANITIEK 🚨 #Slovensko rozširuje medzinárodnú spoluprácu s Rakúskom aj na oblasť záchrannej zdravotnej služby. Cieľom je zabezpečiť čo najlepšiu dostupnosť zdravotnej starostlivosti občanom v slovensko-rakúskom prihraničnom území. 🚑 Slovenské záchranky by v prípade potreby a za presne definovaných podmienok zasahovali v Rakúsku a rakúske záchranky zase na […]
Menej ako 1 min. min.

🇸🇰🤝🇦🇹 HISTORICKY PRVÁ ZMLUVNÁ SPOLUPRÁCA SLOVENSKÝCH A RAKÚSKYCH SANITIEK 🚨

#Slovensko rozširuje medzinárodnú spoluprácu s Rakúskom aj na oblasť záchrannej zdravotnej služby. Cieľom je zabezpečiť čo najlepšiu dostupnosť zdravotnej starostlivosti občanom v slovensko-rakúskom prihraničnom území. 🚑

Slovenské záchranky by v prípade potreby a za presne definovaných podmienok zasahovali v Rakúsku a rakúske záchranky zase na Slovensku.

Neodkladná zdravotná starostlivosť v mieste zásahu a preprava osoby v ohrození života alebo zdravia do vhodného zdravotníckeho zariadenia sa bude poskytovať na základe vyhodnotenia tiesňového volania 🆘 a žiadosti zmluvnej strany.

Rámcová zmluva, ktorú sme dnes spoločne s Rakúskom podpísali na pôde ministerstva, bude postúpená prezidentovi SR a následne predložená Národnej rade SR.

Zmluva sa vzťahuje na prihraničné územie🇸 🇸🇰 Bratislavského a 🇸🇰 Trnavského samosprávneho kraja v Rakúsku na spolkové krajiny 🇦🇹 Dolné Rakúsko, 🇦🇹 Burgenland a 🇦🇹 Viedeň.

Ide o historicky PRVÚ prezidentskú medzinárodnú zmluvu nášho rezortu, ktorá umožní zásah v tých najzávažnejších situáciách, a to v prípade udalosti s hromadným postihnutím osôb alebo pri kritickom stave osoby.

#zdravotnictvo



Zdroj: Ministerstvo zdravotníctva SR

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie