Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Hizballáh podnikol raketový útok na Izrael. Jedna z rakiet bola za zabitého vodcu Nasralláha

Libanonské proiránske militantné hnutie Hizballáh tvrdí, že pri piatkovom raketovom útoku zasiahlo izraelské prístavné mesto Haifa a oblasť ležiacu severne od neho. Jedna zo striel bola vypálená na počesť jeho zabitého vodcu Hasana Nasralláha, informovala agentúra AFP. Izraelská armáda oznámila, že zachytila tri rakety vypálené smerom k Haifskému zálivu. Varovné sirény sa predtým rozozvučali v […]
Menej ako 1 min.

Libanonské proiránske militantné hnutie Hizballáh tvrdí, že pri piatkovom raketovom útoku zasiahlo izraelské prístavné mesto Haifa a oblasť ležiacu severne od neho. Jedna zo striel bola vypálená na počesť jeho zabitého vodcu Hasana Nasralláha, informovala agentúra AFP.

Izraelská armáda oznámila, že zachytila tri rakety vypálené smerom k Haifskému zálivu. Varovné sirény sa predtým rozozvučali v meste Akko a na predmestí Krajot ležiacom severne od Haify, doplnil spravodajský web The Times of Israel (TOI). 

Izrael dúfa v prepustenie rukojemníkov, Hamas ich nevydá do skončenia agresie

Proiránsky Hizballáh je v ozbrojenom konflikte s Izraelom už celé roky, pričom sporadicky ostreľoval oblasti na severe židovského štátu, ktorý zvyčajne reagoval cielenými náletmi na miesta odpaľovania rakiet v južnom Libanone.

Tieto cezhraničné útoky sa zintenzívnili po 7. októbri 2023, keď palestínske hnutie Hamas vpádom svojich teroristických kománd na juh Izraela vyvolalo odvetu v podobe pozemnej operácie izraelskej armády v Pásme Gazy.

Ako dostali Nasralláha. Izraelčania si naňho počkali, Hizballáh špehovali roky

Izrael medzičasom koncom septembra otvoril aj druhý front na severe krajiny, keď nedávno spustil nálety a neskôr i pozemnú operáciu na bašty Hizballáhu v južnom Libanone a na predmestí Bejrútu.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie