Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Hizballáh tvrdí, že na Izrael vypálil viac ako dvesto rakiet. V dôsledku ich dopadu vypukli požiare

Libanonské hnutie Hizballáh oznámilo, že vo štvrtok vypálilo viac ako dvesto rakiet na izraelské vojenské pozície. Útok bol odpoveďou na stredajší izraelský zásah, pri ktorom zahynul vysokopostavený veliteľ tejto Iránom podporovanej teroristickej skupiny. Informujú agentúry AFP a AP. Izraelská armáda krátko predtým informovala, že za 90 minút bolo vyhlásených až 17 poplachov v rôznych častiach severného […]
Menej ako 1 min. min.

Libanonské hnutie Hizballáh oznámilo, že vo štvrtok vypálilo viac ako dvesto rakiet na izraelské vojenské pozície. Útok bol odpoveďou na stredajší izraelský zásah, pri ktorom zahynul vysokopostavený veliteľ tejto Iránom podporovanej teroristickej skupiny. Informujú agentúry AFP a AP.

Izraelská armáda krátko predtým informovala, že za 90 minút bolo vyhlásených až 17 poplachov v rôznych častiach severného regiónu, od Naharije na západe po Golanské výšiny na východe krajiny.

Pri útoku Izraela zomrel v Libanone vysokopostavený veliteľ Hizballáhu. Vyhlásili ho za mučedníka

Hizballáh sa k útokom prihlásil a potvrdil, že jeho bojovníci vypálili dovedna vyše dvesto rakiet rôznych typov na päť izraelských základní za hranicou vrátane Golanských výšin anektovaných Izraelom.

Izraelská armáda krátko na to informovala, že vykonala odvetné útoky na juh Libanonu, kde útočila na zariadenia na odpaľovanie rakiet. Zároveň informovala, že väčšinu z rakiet vypálených Hizballáhom zachytila, na viacerých miestach na severe Izraela však v dôsledku ich dopadu vypukli požiare.

Izrael je takmer hotový s elimináciou vojenských schopností Hamasu, tvrdí Netanjahu

Izrael a Hizballáh, ktorý je spojencom Hamasu, si takmer denne opätujú cezhraničnú paľbu od začiatku vojny v Pásme Gazy 7. októbra 2023. Štvrtkový útok Hizballáhu bol však dosiaľ jedným z takýchto nepriateľských akcií.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie