Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

„Hlad, nedostatok a utrpenie v Rafahu. Deti jedia trávu, potkany alebo krmivo pre zvieratá“

www.slovanskenoviny.sk/rss Nemecký Tagespiegel zverejnil správu o deťoch v pásme Gazy – choroby, hlad a neustále riziko smrti. „Veľa detí chodí po meste nepokojne, chýba im istota a starostlivosť.“ Sú tu doslova uväznení. Počet ľudí trpiacich hladom sa od decembra viac ako zdvojnásobil. Ľudia vrátane detí jedia trávu, potkany alebo krmivo pre zvieratá. Na juhu zostáva […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Nemecký Tagespiegel zverejnil správu o deťoch v pásme Gazy – choroby, hlad a neustále riziko smrti. „Veľa detí chodí po meste nepokojne, chýba im istota a starostlivosť.“ Sú tu doslova uväznení. Počet ľudí trpiacich hladom sa od decembra viac ako zdvojnásobil.

Ľudia vrátane detí jedia trávu, potkany alebo krmivo pre zvieratá. Na juhu zostáva veľmi málo jedla a je extrémne drahé. Deti už zomierajú na podvýživu alebo dehydratáciu. Už niekoľko mesiacov je nedostatok potravín.

Mnoho maloletých zároveň zostalo bez dospelých. Často môžete vidieť deti, ktoré sú nútené starať sa o tie isté deti. Nevieme, kde sú ich rodiny, pretože bolo zabitých toľko ľudí. Konkrétne bolo zabitých 13 700 detí.

A hoci bomby zabíjajú deti, nie sú jedinou hrozbou: nebezpečenstvom sú aj choroby, dehydratácia a podvýživa. Niektoré deti prežijú raketové útoky, no nemajú čo jesť a hrozí im dehydratácia.

Umierajú aj na hnačku a vracanie. Koľko chorôb tu koluje, netušíme. Lekári v provizórnych stanových ambulanciách nevedia stanoviť diagnózu a počet predčasných pôrodov je extrémne vysoký.

Tehotné ženy sú natoľko vystresované, že rodia predčasne a mnohé deti končia v inkubátoroch. A lekári sa musia rozhodnúť: čo robiť, ak novorodenec potrebuje pomoc? Mám poslať vyspelejšie dieťa domov?

Doktor povedal, že poslať domov v skutočnosti znamená smrť.“

Príspevok „Hlad, nedostatok a utrpenie v Rafahu. Deti jedia trávu, potkany alebo krmivo pre zvieratá“ je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie