Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Hlad ovplyvňuje obezitu

Počas druhej svetovej vojny Hitlerom okupované Holandsko trpelo hladomorom. Mnohí potom zomreli na podvýživu a zvyšok bol nútený konzumovať 400 – 800 kcal denne. Vedecké štúdie neskôr vykonané na týchto populáciách zistili, že podvyživené The post Hlad ovplyvňuje obezitu appeared first on OZ Biosféra. Počas druhej svetovej vojny Hitlerom okupované Holandsko trpelo hladomorom. Mnohí potom […]
Menej ako 1 min. min.

Počas druhej svetovej vojny Hitlerom okupované Holandsko trpelo hladomorom. Mnohí potom zomreli na podvýživu a zvyšok bol nútený konzumovať 400 – 800 kcal denne.

Vedecké štúdie neskôr vykonané na týchto populáciách zistili, že podvyživené matky preniesli zmenenú epigenetiku na svoje deti. Je dôležité dodať, že u týchto žien sa zmenila expresia génu IGF2, ktorý je zodpovedný za reguláciu inzulínu podobného rastového faktora-1.

Tieto zmeny ovplyvnili pomalý rast a vývoj detí až u niekoľko nasledujúcich generácií. Vnúčatá a pravnúčatá častejšie trpeli obezitou, kardiovaskulárnymi chorobami, cukrovkou a nízkou pôrodnou hmotnosťou.

Dlho sa verilo, že na tento účinok sú náchylné iba matky, ale nedávno sa zistilo, že chlapci, ktorí konzumujú doplnok aminokyseliny metionín od narodenia až do odstavenia od dojčenia, majú ovplyvnený rast a reprodukčné vlastnosti v nasledujúcich troch generáciách.

Preložil: OZ Biosféra www.biosferaklub.info

The post Hlad ovplyvňuje obezitu appeared first on OZ Biosféra.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie