Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Hľadáte rastliny, ktoré kvitnú až do jesene? Tieto kríky sa budú perfektne hodiť

1.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/kapetsh). Chcete mať na svojom pozemku krásne prostredie pre rastliny od leta až do jesene? Ak áno, oplatí sa zistiť, ktoré druhy kvitnú bohato až do mrazov. Predstavujeme štyri rastliny, ktoré budú dlho tešiť oko. Kéria japonská zaujme na jeseň svojimi žltými alebo oranžovými kvetmi.Foto: shutterstock/kapetsh Niektoré druhy rastlín […]
Menej ako 1 min. min.

1.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/kapetsh).

Chcete mať na svojom pozemku krásne prostredie pre rastliny od leta až do jesene? Ak áno, oplatí sa zistiť, ktoré druhy kvitnú bohato až do mrazov. Predstavujeme štyri rastliny, ktoré budú dlho tešiť oko.

Kéria japonská zaujme na jeseň svojimi žltými alebo oranžovými kvetmi.
Foto: shutterstock/kapetsh

Niektoré druhy rastlín kvitnú výnimočne dlho, až do jesene alebo dokonca do prvých mrazov. Patrí k nim okrem iného budleja Dávidova, kéria japonská, nátržníkovec krovitý a hortenzia metlinatá. Pozrite si vlastnosti týchto kríkov a najdôležitejšie pravidlá starostlivosti, aby dlho zdobili vašu záhradu.

Budleja Dávidova – krík, ktorý priťahuje motýle

Budleja Dávidova, inak známa ako „motýlí ker“, je rastlina, ktorá dorastá do výšky aj do šírky až 3 m. Vyznačuje sa oblúkovitými stonkami a kopijovitými listami, ktoré sú na vrchu zelené a pod nimi sivé. Jej kvety kvitnú od leta do jesene a sú malé, rúrkovité, zhromaždené v hustých kužeľovitých kvetenstvách. Môžu mať bielu, fialovú, modrú alebo ružovú farbu.

Tento ker je nenáročný na pestovanie, znáša rôzne podmienky a je odolný voči škodcom. Najlepšie je vysadiť ho na slnečnom mieste v priepustnej pôde, ale kvitne aj v suchej a zasolenej pôde.

Budleju Dávidovu sa oplatí mať v záhrade, pretože láka motýle a poteší svojimi kvetmi od leta do jesene.
Foto: pixabay/Oldiefan

Kéria japonská je na jeseň slnkom záhrady

Kéria japonská meria 1,5 až 2 m a vyznačuje sa svetlozelenými, podlhovastými a vajcovitými listami a kvetmi s veľkými kvetenstvami žltej alebo oranžovej farby. Ich obdobie kvitnutia spadá do obdobia od mája do septembra.

Tomuto kríku sa odporúča poskytnúť slnečné miesto, chránené pred vetrom. Jeho odumreté výhonky by sa mali na jar zastrihávať a v zime by sa mala zakryť jeho koruna, aj keď je mrazuvzdorný.

Nátržníkovec krovitý zaujme svojimi kvetmi až do mrazov

Nátržníkovec krovitý je ker s guľovitým habitusom, ktorý dosahuje výšku a šírku až 1 m. Má chlpaté a malé listy a kvety v bielej, ružovej, oranžovej alebo červenej farbe, kvitnúce od júna do mrazov.

Táto rastlina je mrazuvzdorná, dobre znáša sucho a môže rásť v akejkoľvek, aj chudobnej pôde. Najviac však uprednostňuje priepustnú pôdu s kyslou alebo neutrálnou reakciou a slnečnú alebo poloslnečnú polohu.

Nátržníkovec od konca mája do júla prináša značné množstvo krémovo ružových kvetov s intenzívnym ružovým lemom na každom okvetnom lístku.
Foto: shutterstock/simona pavan

Hortenzia metlinatá s farebnými kvetmi

Hortenzia metlinatá je ker, ktorý je medzi záhradkármi čoraz obľúbenejší. Za pozornosť stoja najmä jej kvety, ktoré sú najprv biele a časom sa sfarbia do ružových, červených alebo zelených odtieňov. Kvitnú od mája do októbra. Ďalšími charakteristickými znakmi tejto rastliny sú vzpriamené stonky a veľké lesklé listy.

Hortenzia vyžaduje slnečné stanovište, chránené pred vetrom a úrodnú a humusovitú pôdu. Takisto ju treba často zalievať a hnojiť a na zimu prikryť.

Hortenzia metlinatá kvitne od mája do októbra.
Foto: shutterstock/Lux pictura

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Kalinolistá hortenzia nechce kvitnúť? Záhradník prezrádza dôvody

Zasaďte ho do záhrady a počkajte. Bude rásť tak bujne, akoby sa chcel dotknúť oblohy. Nebojí sa sucha

The post Hľadáte rastliny, ktoré kvitnú až do jesene? Tieto kríky sa budú perfektne hodiť appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie