Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Hladiny řek neklesají. Odpoledne se mohou ještě rozvodnit, varují meteorologové

Radbuza stoupá dále po toku směrem k Plzni, kde se dostala na druhý stupeň v plzeňské části Lhota a zatím je tam stále na vzestupu. Druhý stupeň má řeka také na odtoku z plzeňské nádrže České údolí. Druhý stupeň má také Úhlava ve Štěnovicích, uvedli experti z ČHMÚ na svém webu. K TÉMATU: Zmatky na železnici. Kvůli podmáčené […]
Menej ako 1 min. min.

Radbuza stoupá dále po toku směrem k Plzni, kde se dostala na druhý stupeň v plzeňské části Lhota a zatím je tam stále na vzestupu. Druhý stupeň má řeka také na odtoku z plzeňské nádrže České údolí. Druhý stupeň má také Úhlava ve Štěnovicích, uvedli experti z ČHMÚ na svém webu.

K TÉMATU: Zmatky na železnici. Kvůli podmáčené trati u Ústí nepojede řada vlaků, zřejmě až do čtvrtka

Web Povodí Vltavy informoval, že třetí stupeň je také na Úhlavě v Přešticích na jižním Plzeňsku a hladina tam stále mírně stoupá.

První povodňové stupně zůstávají nadále na Klatovsku na Úhlavě v Tajanově a na Ostružné v Kolinci, na Úslavě v Prádle a v Koterově, na Klabavě v Nové Huti, na Holoubkovském potoce v Rokycanech a na Berounce v Plzni-Bílé Hoře a v Liblíně.

V kraji je do pondělního poledne platná výstraha před povodněmi. I když se situace na jihozápadě Čech pomalu uklidňuje, hladiny toků mohou – místy i výrazně – znovu stoupat odpoledne po očekávaných bouřkách s přívalovým deštěm.

Tamní hasiči však zaznamenávají méně výjezdů. K osmé hodině ranní měli zatím pět výjezdů technické pomoci, a to čerpání vody a odstraňování stromů.

Ještě v pondělí mohou Česko zasáhnout silné bouřky s přívalovými srážkami, vydatný déšť se může objevit hlavně na východě země také v úterý. Od poloviny tohoto týdne bude srážek ubývat, obloha se vyjasní a přeháňky či bouřky se objeví už jen místy a občas. Začne se také oteplovat, zejména na jihovýchodě země až na 27 stupňů Celsia.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Houbařská sezóna začala, upozorňují mykologové. Podívejte se, co lze v lese již najít

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie