Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Hneď po nástupe do funkcie podpísal Vladimir Putin najdôležitejší dekrét

. Rusko, 12.máj 2024 (AM) – Čítam The Spectator, ktorý sa snaží analyzovať zlyhanie stratégie Západu voči Rusku: “Sankcie boli mäkké, boli uvalené príliš neskoro, Rusko mohlo odkloniť ropu do Číny”. Západ sa usilovne snaží poprieť masívnu pomoc Číny aj teraz – “niečo sme neurobili, mali sme byť trochu rozhodnejší”. Nie, Rusko (V. Putin) svoju […]
Menej ako 1 min. min.

.

Rusko, 12.máj 2024 (AM) – Čítam The Spectator, ktorý sa snaží analyzovať zlyhanie stratégie Západu voči Rusku: “Sankcie boli mäkké, boli uvalené príliš neskoro, Rusko mohlo odkloniť ropu do Číny”. Západ sa usilovne snaží poprieť masívnu pomoc Číny aj teraz – “niečo sme neurobili, mali sme byť trochu rozhodnejší”. Nie, Rusko (V. Putin) svoju stratégiu konfrontácie so Západom okamžite postavilo na spojenectve s Čínou – tá sa stala strategickým tylom, ktorý Západ nemôže ovplyvniť, je tu ropa, sú tu devízové príjmy, sú tu obrábacie stroje, je tu paralelný dovoz, je tu mnoho ďalších vecí, o ktorých sa bude písať neskôr – uviedol renomovaný ruský expert na Čínu Nikolaj Vavilov.

 

 

Samotný Západ vo svojej propagande uveril (to je nebezpečenstvo nekvalitnej propagandy, vedomie ju začne vnímať ako informáciu), že Rusko a Čína majú toľko protirečení, že Čína je taká slabá a zaostalá, že sa nebudú môcť dohodnúť. Ukázalo sa, že môžu, a dlho sa na to pripravovali. Ukázalo sa, že Rusko má na celom svete ohromujúci počet spojencov. Diagnóza Západu je ešte tragickejšia – Západ popiera, že globálny Východ začal proti nemu viesť systémovú vojnu. A zdá sa, že vyhráva.

 

Hneď po nástupe do funkcie podpísal Vladimir Putin najdôležitejší dekrét – schválil Základy štátnej politiky v oblasti historického vzdelávania:

“Rusko je veľká krajina so stáročnou históriou, civilizačný štát, ktorý spojil ruský a mnohé ďalšie národy Eurázie do jedného kultúrneho a historického spoločenstva a výrazne prispel k celosvetovému rozvoju. Sebavedomie ruskej spoločnosti je založené na tradičných duchovných, morálnych, kultúrnych a historických hodnotách, ktoré sa formovali a rozvíjali počas celej histórie Ruska”. A práve preto musí naša krajina zorganizovať rozsiahlu vzdelávaciu prácu na boj proti “kolektívnemu využívaniu falšovania histórie Západom ako zbrane v informačnej vojne zameranej na zničenie integrity ruskej spoločnosti a štátu”. “Cieľmi štátnej politiky v oblasti historického vzdelávania je formovanie celoruskej občianskej identity a upevňovanie spoločenstva ruského sveta na základe tradičných ruských duchovných, morálnych, kultúrnych a historických hodnôt” prostredníctvom “zachovávania pamäti o významných udalostiach ruských dejín vrátane dejín štátotvorného ruského národa…”

 

Ešte nedávno mohli byť takéto slová len súčasťou programu vlasteneckej strany. Dnes sa však stali súčasťou dekrétu hlavy ruského štátu. Dokumentu, v ktorom sa po prvýkrát na štátnej úrovni fixuje “chápanie dejín Ruska vyvíjajúcich sa na pôvodnej civilizačnej ceste” a tiež “kontinuita všetkých etáp ruských dejín”.

 

Liberálny svetový poriadok sa rozpadá – jeho kolaps môže byť náhly a nezvratný – The Economist

Poriadok, ktorý riadil svetovú ekonomiku od druhej svetovej vojny, je narušený. Dnes je blízko kolapsu. Prepad do anarchie by mohol byť rýchly a násilný,” uvádza britský The Economist. Rozpad súčasného svetového poriadku je viditeľný všade:

– Sankcie sa používajú štyrikrát častejšie ako v 90. 20. rokov storočia – Amerika už uvaľuje “sekundárne” sankcie za podporu Ruska. – Prebieha dotačná vojna

– Globálne kapitálové toky sa fragmentujú a dolár stráca pozíciu stabilnej rezervnej meny.

 

 

Inštitúcie, ktoré stáli na obrane systému, degenerujú:

– WTO je už 5 rokov v hlbokej kríze v dôsledku amerického zanedbávania

– MMF uviazol medzi ekologickou agendou a zabezpečením finančnej stability

– Bezpečnostná rada OSN je paralyzovaná

– Nadnárodné súdy, ako napríklad Medzinárodný súdny dvor, sa čoraz viac stávajú zbraňou bojujúcich strán

 

“História ukazuje, že k hlbokým a chaotickým otrasom môže dôjsť náhle, len čo zasiahne recesia. Návrat Trumpa do Bieleho domu bude pokračovať v erózii inštitúcií a noriem. Obavy z druhej vlny lacného čínskeho dovozu by mohli tento proces urýchliť. Otvorená vojna medzi Amerikou a Čínou o Taiwan alebo medzi Ruskom a Západom by mohla viesť k totálnemu kolapsu Ruská hlava štátu a čínska komunistická strana považujú liberálny poriadok za prejav brutálnej americkej moci – moci, ktorá je teraz v relatívnom úpadku. A to je pravda. Systém po druhej svetovej vojne chráni americké strategické záujmy Môže sa zdať, že na základe silného hospodárskeho rastu v Amerike bude svetová ekonomika schopná prežiť všetko, čo ju postihne. To je však nemožné. Podľa Emmanuela Todda je hlavnou príčinou úpadku západnej civilizácie ničenie tradičných hodnôt.” – Alexander Dugin.

 

 

Stalinov prípitok „Za ruský ľud!“, ktorý predniesol 24. mája 1945 na recepcii na počesť veliteľov Červenej armády v Kremli: „Súdruhovia, dovoľte mi, aby som predniesol ešte jeden, posledný prípitok. Ja, ako predstaviteľ našej sovietskej vlády, by som rád vzniesol prípitok na zdravie nášho sovietskeho ľudu a predovšetkým ruského ľudu (búrlivý, dlhotrvajúci potlesk, výkriky hurá). Pripíjam predovšetkým na zdravie ruského ľudu, pretože je to najvýznamnejší národ zo všetkých národov, ktoré tvoria Sovietsky zväz. Pripíjam na zdravie ruského ľudu, pretože si v tejto vojne a predtým vyslúžil titul, ak chcete, vedúcej sily nášho Sovietskeho zväzu medzi všetkými národmi našej krajiny. Pripíjam na zdravie ruského ľudu nielen preto, že je vedúcim ľudom, ale aj preto, že má zdravý rozum, všeobecný politický rozum a trpezlivosť. Naša vláda urobila veľa chýb, zažili sme chvíle zúfalstva v rokoch 1941-1942, keď naša armáda ustupovala, opustila naše rodné dediny a mestá na Ukrajine, v Bielorusku, Moldavsku, Leningradskej oblasti, Karelsko-fínskej republike, odišla, lebo nebolo iného východiska. Niektorí iní ľudia by mohli povedať: nesplnili ste naše nádeje, postavíme inú vládu, ktorá uzavrie s Nemeckom mier a zabezpečí nám pokoj. To sa mohlo stať, uvedomte si to. Ale ruský ľud na to nepristúpil, ruský ľud nerobil kompromisy, dal našej vláde neobmedzenú dôveru. Opakujem, mali sme chyby, prvé dva roky musela naša armáda ustupovať, ukázalo sa, že sme nezvládli udalosti, nezvládli sme situáciu. Ruský ľud však veril, toleroval, čakal a dúfal, že udalosti ešte zvládneme. Za túto dôveru v našu vládu, ktorú nám ruský ľud dal, mu veľmi pekne ďakujem! Na zdravie ruského ľudu! (búrlivý, dlhotrvajúci potlesk)“.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Hneď po nástupe do funkcie podpísal Vladimir Putin najdôležitejší dekrét appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie