Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Hnutie ANO vyhralo krajské voľby v desiatich krajoch, ODS a Spolu uspeli v dvoch regiónoch

Hnutie ANO ovládlo krajské voľby a podľa najnovších prepočtov vyhralo v desiatich z trinástich českých krajov, čím zopakovalo svoj úspech spred štyroch rokov. ODS si zabezpečila víťazstvo v Jihočeskom kraji, koalícia Spolu uspela v Juhomoravskom kraji a Starostovia pre Liberecký kraj znovu obhájili svoje prvenstvo v Libereckom kraji. Výsledky ukazujú, že ANO by mohlo v […]
Menej ako 1 min. min.

Hnutie ANO ovládlo krajské voľby a podľa najnovších prepočtov vyhralo v desiatich z trinástich českých krajov, čím zopakovalo svoj úspech spred štyroch rokov. ODS si zabezpečila víťazstvo v Jihočeskom kraji, koalícia Spolu uspela v Juhomoravskom kraji a Starostovia pre Liberecký kraj znovu obhájili svoje prvenstvo v Libereckom kraji.

Výsledky ukazujú, že ANO by mohlo v Moravskosliezskom a Karlovarskom kraji zostaviť jednoliatu radu, čo sa v končiacom volebnom období nepodarilo žiadnej strane. Podobná situácia je v Jihočeskom kraji, kde by mohla ODS získať väčšinu v zastupiteľstve a udržať pozíciu hejtmana pre Martina Kubu.

V ostatných krajoch bude potrebné vytvárať koalície. ANO má blízko k väčšine v Ústeckom a Olomouckom kraji, zatiaľ čo koalícia Spolu má rovnaké vyhliadky v Juhomoravskom kraji. V porovnaní s voľbami v roku 2020 došlo k zmenám v rozložení síl, pričom ANO si upevnilo pozíciu v Stredočeskom kraji, ktorý predtým patril Starostom a nezávislým.

Zdroj: ČTK

redakcia PremiumNews

The post Hnutie ANO vyhralo krajské voľby v desiatich krajoch, ODS a Spolu uspeli v dvoch regiónoch first appeared on Premium NEWS™.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie