Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Hnutie Hamas privítalo iránsky útok na Izrael. Je to zaslúžená odpoveď na zločin útoku na iránsky konzulát v Sýrii, vyhlásilo

Hamas zároveň vyzval na ďalšiu podporu jeho vojne s Izraelom v Pásme Gazy, ktorá trvá už siedmy mesiac.
Menej ako 1 min. min.

14.4.2024 (SITA.sk) – Palestínske militantné hnutie Hamas v nedeľu privítalo bezprecedentný iránsky útok dronmi a raketami na Izrael a vyhlásilo, že išlo o „zaslúženú odpoveď na zločin” útoku na iránsky konzulát v Sýrii. Vzdušný úder na budovu iránskeho konzulátu pred dvomi týždňami zabil dvoch iránskych generálov, pričom Teherán ho pripisuje Izraelu.

Viac o téme: Izraelsko-palestínsky konflikt

Hamas zároveň vyzval na ďalšiu podporu jeho vojne s Izraelom v Pásme Gazy, ktorá trvá už siedmy mesiac. Svoju výzvu adresoval arabským a islamským štátom a organizáciám v regióne Blízkeho východu, ktoré podporuje Irán.

Hamas vo vyhlásení uviedol, že bojuje za „právo nášho palestínskeho ľudu na slobodu a nezávislosť a za vytvorenie palestínskeho štátu s Jeruzalemom ako hlavným mestom”.

Západ považuje Hamas za teroristickú organizáciu. Toto militantné hnutie totiž odmieta takzvané dvojštátne riešenie izraelsko-palestínskeho konfliktu a namiesto toho sa usiluje o zničenie Izraela.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Izraelsko-palestínsky konflikt 2023 (fotografie)

Viac k témam: Izraelsko-palestínsky konflikt, Raketový útok
Zdroj: SITA.sk – Hnutie Hamas privítalo iránsky útok na Izrael. Je to zaslúžená odpoveď na zločin útoku na iránsky konzulát v Sýrii, vyhlásilo © SITA Všetky práva vyhradené.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie