Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Hodím do bubna a zapnem práčku. Tento nepríjemný problém som vyriešila prakticky zadarmo

28.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sonluna). Pranie nepatrí medzi obľúbené činnosti mnohých Slovákov. Napriek tomu, že máme práčky, sušičky a rôzne produkty a vychytávky, ktoré nám majú všetko uľahčiť, často sa stáva, že kopa špinavého oblečenia narastá celé týždne. Motiváciu pustiť sa do práce vám síce nezabezpečíme, ale prezradíme vám, ako vyriešiť jeden z […]
Menej ako 1 min. min.

28.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sonluna).

Pranie nepatrí medzi obľúbené činnosti mnohých Slovákov. Napriek tomu, že máme práčky, sušičky a rôzne produkty a vychytávky, ktoré nám majú všetko uľahčiť, často sa stáva, že kopa špinavého oblečenia narastá celé týždne. Motiváciu pustiť sa do práce vám síce nezabezpečíme, ale prezradíme vám, ako vyriešiť jeden z problémov, ktoré môžu pri umývaní nastať. A je to v podstate zadarmo.

Ako odstrániť žmolky po praní?
Foto: shutterstock/Sonluna

Pranie bielizne je nočnou morou tisícov ľudí. Aj keď ich stačí dať do práčky, nasypať prášok a zapnúť, s radosťou sa do toho naozaj neponáhľame. Pri umývaní sa totiž môžu vyskytnúť určité problémy. Mnohé z nich sa objavia ešte predtým, ako stlačíme tlačidlo napájania. S ostatnými sa musíme vysporiadať dodatočne. A na jeden z nich máme super jednoduché riešenie.

Problémy po praní sú poriadna bolesť

Čo sa môže stať po praní? Najčastejším problémom po praní je zmena farby oblečenia. Ak sa medzi biele veci zamotá niečo farebné, najmä nové, je to jednoduchý recept na katastrofu. Stáva sa tiež, že niektoré časti oblečenia sa stratia, napr. ponožky strácajú pár. Oplatí sa tu prehľadať tesnenie, pretože tam sú často veci ukryté.

Ďalším problémom sú všadeprítomné vlákna. Niekedy práčka naloží materiály, ktoré sa ľahko žmolia alebo majú zvnútra nie príliš hustú štruktúru, napr. mikiny. Ak máme mačku alebo psa, ich srsť bohato zdobí aj naše oblečenie.

Akékoľvek uvoľnené vlákna a vlasy sa ľahko oddelia a poletujú okolo bubna, prípadne pristanú na inom kuse oblečenia. Keď ich vyberieme z práčky, všetky sú pokryté drobným povlakom, ktorého sa zbavujeme naozaj ťažko. Použiť na každé valček? Dobré, ak hľadáme nejakú ručnú prácu na večerné posedenie. Väčšina z nás však nie je veľmi ochotná podstúpiť takúto zložitú prácu.

Ako odstrániť žmolky po praní? Nepotrebujete špeciálne pomôcky

Žmolky na oblečení po vypraní budú len spomienkou, ak pred zapnutím práčky pridáme ešte jednu vec. V obchodoch si môžeme kúpiť špeciálne guľôčky alebo obrúsky, ktoré tomu zabránia. Majú však svoju cenu. Medzitým sa perfektné riešenie nájde vo väčšine domácností, takže ani nemusíme míňať peniaze navyše.

Ukazuje sa, že namiesto nákupu špeciálnych produktov stačí do bielizne hodiť obyčajné vlhčené obrúsky. Dva kusy dokonale zachytia vlákna, vďaka čomu bude naše oblečenie čisté a bez prachu. Nezabúdajte však, že by to mali byť utierky, nie navlhčený toaletný papier. Ten sa vo vode rozpadne, takže efekt bude taký, že na oblečení bude ešte viac žmolkov.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vložili ste bielizeň a vo vrecku nohavíc vám zostala vreckovka? Použite toto tlačidlo

Do umývačky riadu nalievam inú tekutinu. Žiadne šmuhy a riad sa leskne ako nový

The post Hodím do bubna a zapnem práčku. Tento nepríjemný problém som vyriešila prakticky zadarmo appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie