Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

„Hodnoty“ Západu: Zisk, korupcia, vojny! Hanba Británie: Keď štát zapríčiní smrť 3000 ľudí! Premiér Sunak: Hanba, škandál!

www.slovanskenoviny.sk/rss Viac ako 30 000 ľudí infikovaných vírusmi a viac ako 3 000 mŕtvych! Dôsledky škandálu s krvnou bankou vo Veľkej Británii sú zdrvujúce a budú mať katastofálne následky a veľkú stratu dôvery občanov voči zdravotníctvu i riadiacim orgánom štátu, lebo kde je niečo takéto možné, tam je potom možné všetko – aj to najbsurdnejšie. […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Viac ako 30 000 ľudí infikovaných vírusmi a viac ako 3 000 mŕtvych! Dôsledky škandálu s krvnou bankou vo Veľkej Británii sú zdrvujúce a budú mať katastofálne následky a veľkú stratu dôvery občanov voči zdravotníctvu i riadiacim orgánom štátu, lebo kde je niečo takéto možné, tam je potom možné všetko – aj to najbsurdnejšie.

V škandále s kontaminovanou krvou, ktorý si vo Veľkej Británii zatiaľ vyžiadal viac ako 3000 mŕtvych – a toto číslo rastie a bude aj naďalej rásť – sa premiér Rishi Sunak v pondelok oficiálne ospravedlnil postihnutým.

„Je mi to naozaj ľúto. Zistenia správy o škandále sú „hanbou pre britský štát“, povedal Sunak pred parlamentom v Londýne.

Viac ako 30 000 ľudí bolo infikovaných vírusmi – ako je HIV alebo hepatitída – po transfúziách s kontaminovanou krvou medzi 70. a 90. rokmi minulého storočia, uvádza vyšetrovacia správa predstavená v pondelok.

Postihnutí pacienti boli tí, ktorí potrebovali krvnú transfúziu po nehode alebo operácii, alebo ktorí boli liečení produktmi z krvnej plazmy kvôli anémii.

Viac ako 2500-stranová správa z „Infected Blood Inquiry“ odsudzuje „katalóg zlyhaní“. Následky boli katastrofálne nielen pre nakazených, ale aj pre ich príbuzných, povedal novinárom šéf vyšetrovacej komisie Brian Langstaff.

Katastrofa pokračuje aj teraz, pretože pacienti, ktorí utrpeli „život zničujúce“ infekcie, naďalej zomierajú každý týždeň. Vo Veľkej Británii sa hovorí o najväčšej zdravotnej katastrofe vo viac ako 75-ročnej histórii britského národného zdravotného systému NHS. Hovorí sa, že škandál bol roky zakrývaný – povedal premiér Sunak.

„Znova a znova mali ľudia na mocenských a dôveryhodných pozíciách možnosť zastaviť prenos týchto infekcií a nepodarilo sa im to (a či to nerobili preto, lebo dostali za to peniaze?)“, dodal Rishi Sunak.

Premiér sľúbil, že obete odškodní – „nech to stojí, čo to stojí“. Očakáva sa, že vláda dá obetiam miliardy.

www.roman-bednar.com

Príspevok „Hodnoty“ Západu: Zisk, korupcia, vojny! Hanba Británie: Keď štát zapríčiní smrť 3000 ľudí! Premiér Sunak: Hanba, škandál! je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie