Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Hoďte toto krtkovi do diery a už vo vašej záhrade neukáže

Krtkovia v záhrade môžu byť neodbytní, ale prinášajú aj mnoho výhod, napríklad požieranie škodcov žijúcich v zemi. Patria medzi chránené druhy, preto im neubližujte. Ak vás krtkovia na trávniku obťažujú, odplašte zvieratá humánnym spôsobom. Ako sa krtkov zbaviť humánnym spôsobom? Pôsobte nenávistným zápachom. Z krutých metód odháňania krtkov sa vám ježia vlasy na hlave. Nalievanie […]
2 min.

Krtkovia v záhrade môžu byť neodbytní, ale prinášajú aj mnoho výhod, napríklad požieranie škodcov žijúcich v zemi. Patria medzi chránené druhy, preto im neubližujte. Ak vás krtkovia na trávniku obťažujú, odplašte zvieratá humánnym spôsobom. Ako sa krtkov zbaviť humánnym spôsobom? Pôsobte nenávistným zápachom.

Z krutých metód odháňania krtkov sa vám ježia vlasy na hlave. Nalievanie silných chemikálií do kopcov alebo používanie toxického benzínu môže zabiť nielen krtka, ale aj všetky záhradné živočíchy. Používanie takýchto opatrení je prinajmenšom barbarské, preto vám v dnešnom príspevku poradíme, ako sa humánnym spôsobom zbaviť krtkov z vášho pozemku.

Je krtko v záhrade užitočný?

Väčšina z nás sa sťažuje na krtkov, akoby to boli tie najhoršie tvory na svete, pričom pravdou je, že krtkovia prinášajú do záhrady veľa dobrého. Toto zviera je mäsožravé, takže s chuťou zožerie všetkých škodcov, na ktorých narazí. Na jar sa jeho pochúťkou stávajú larvy chrobáka májového, ktorého sa všetci tak boja.

Vďaka svojim chodbičkám v pôde krtkovia dodávajú do pôdy veľa kyslíka, a to má pozitívny vplyv na všetky záhradné rastliny. Vykopaná pôda je kyprejšia a ľahšie sa obrába ako tvrdá hlina. Preto by krtkovia mali byť v záhrade prítomní. Ak však s nimi máte problém a obťažuje vás množstvo krtkov, krtkov humánnym spôsobom vyhubte.

Ako sa krtkov v záhrade zbavíte?

Vedeli ste, že krtkovia sú chráneným druhom? Ak niekto uvidí, že ste ich zversky zlikvidovali, môže to nahlásiť príslušným službám, a to hrozí vážnymi následkami. Krtkov môžete zo záhrady vyhnať, ale musíte to urobiť humánnym spôsobom. Poradíme vám, ako sa krtkov zbaviť bez použitia drastických opatrení.

Najskôr niečo pre tých, ktorí práve stavajú dom a plánujú práce v záhrade. Stojí za to uvažovať o inštalácii špeciálnej siete na celom pozemku. Tá bude neviditeľná a krtkom sťaží prerazenie trávnatého povlaku, čím sa zabráni škodám.

Jedným z najlepších spôsobov, ako vyhnať krtkov z vášho pozemku, je inštalácia zariadení, ktoré vydávajú ultrazvukové zvuky na odplašenie krtkov. Jednoducho ich zakopte do zeme a krtkovi sa v ich blízkosti nebude chcieť. Niektoré zariadenia vydávajú špeciálne vibrácie, ktoré škodcu ešte viac vystrašia. Takéto zariadenie si môžete kúpiť za niekoľko desiatok zlotých v každom záhradnom obchode.

Domáce prostriedky na krtkov. Pôsobte nepríjemným zápachom

Namiesto liatia benzínu do krtkovej diery sa spoľahnite na prírodné odpudzovače. Ako sa krtkov zbavíte pomocou vône? Stačí použiť vône, ktoré krtkovia neznášajú. Naše babičky si pochvaľovali účinok naftalínových guľôčok, ktoré sú určené na odpudzovanie krtkov. Niekedy tiež miešali zeminu s popolom a sypali ju do dier v trávniku.

Ďalšia vôňa, ktorá sa oplatí použiť je olej z mačacej trávy (Šáchor). Ten stačí naliať na diery po krtkoch a vôňa krtka rýchlo odradí od ďalšieho hrabania. Nezabudnite, že prírodné spôsoby sú pre rastliny a zvieratá vo vašej záhrade úplne bezpečné, čo sa nedá povedať o chemických čistiacich prostriedkoch.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie