Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Hokejový šampionát v Praze bořil rekordy. Kolik se v aréně vypilo piv a snědlo klobás?

Letošní mistrovství světa v ledním hokeji se dostalo na špičku žebříčku nejnavštěvovanějších šampionátů. Zápasy v Praze a Ostravě sledovalo v hledišti 797 727 lidí, padl tak předchozí český rekord z roku 2015. ČTĚTE TAKÉ: Prezident Pavel přijme ve čtvrtek české hokejisty na Pražském hradě. Přinesli nové Nagano, řekl Za vstupenky na finálový zápas lidé platili od devíti […]
Menej ako 1 min. min.

Letošní mistrovství světa v ledním hokeji se dostalo na špičku žebříčku nejnavštěvovanějších šampionátů. Zápasy v Praze a Ostravě sledovalo v hledišti 797 727 lidí, padl tak předchozí český rekord z roku 2015.

ČTĚTE TAKÉ: Prezident Pavel přijme ve čtvrtek české hokejisty na Pražském hradě. Přinesli nové Nagano, řekl

Za vstupenky na finálový zápas lidé platili od devíti a půl tisíce do téměř třinácti tisíc korun. Rekord padl i v množství zkonzumovaného piva. „V hale se vypilo až 600 tisíc piv,“ uvedla mluvčí O2 areny Zuzana Krejčíková.

A hodně se i jedlo. Celkem zkonzumovali návštěvníci pražské haly 150 tun jídla. „Nejprodávanější položkou byly hranolky, kterých jsme nabídli až 40 tisíc porcí. Hned na druhém místě je klobása, které se prodalo 36 tisíc kusů a k tomu až 880 kilogramů hořčice,“ dodala Krejčíková.

Rekordní byl i počet osob, kteří chod šampionátu zajišťovali. Celkem muselo být každý den připraveno 1 700 lidí. Někteří už v pondělí demontovali prostor, kde se den před tím hrálo.

Na dračku šly i upomínkové předměty, kterých se prodalo za desítky milionů korun. „Absolutně největší zájem byl o maskoty. Bob a Bobek byli velkým hitem, prodali se jich desetitisíce,“ sdělil manažer prodeje upomínkových předmětů Martin Kurka.

Rekord padl i v sázkách. Lidé si na šampionát vsadili necelé tři miliardy korun, tedy o téměř miliardu více než loni. Nejvíce, celkem 192 milionů, připadlo na nedělní zápas českého výběru.

Hokejový svaz a státní správa si také přijdou na své. „Počítáme, že Český svaz ledního hokeje by mohl mít čistý výnos kolem 700 milionů korun. Na své si přijde i veřejná kasa České republiky. Celkově by mohly tyto výnosy dosáhnout až tří miliard korun,“ uvedl ekonom Lukáš Kovanda.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Hokejoví mistři světa rozdováděli zaplněný Staromák. Takhle vypadaly zlaté oslavy

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie